avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar?

un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la depunerea hotararii societatea nu avea nici o datorie la buget. din pacate nu are nici mijloace fixe si nici lichiditati. Etapa a doua este lichidarea firmei care presupune obtinerea unui certificat fiscal de la DGFP si intocmirea bilantului de lichidare.
Si acum intrebarile:
-daca certificatul de atestare fiscala este cerut in aceasta perioada este firma debitoare la buget cu impozitul minim tinand cont de faptul ca firma nu a avut activitate de la 30.04.2009.
-daca trebuie platit impozitul forfetar si firma nu are suficienti bani si mijloace fixe pentru a putea fi valorificate inseamna ca asociatul trebuie sa pateasca din buzunar impozitul?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:26, 26 Ianuarie 2010
Hotararea de suspendare de la registrul comertului trebuie depusa si la DGFP. Daca ati depus-o nu platiti impozitul forfetar.
Intrebarea mea este de ce nu ati radiat soc pana acum ??
Conform OG 34/2009 trebuie sa platiti impozitul forfetar pana la radierea soc , sau mai concret nu se mentioneaza ca daca o soc este dizolvata nu mai plateste .
Din punct de vedere practic lucrurile stau diferit de la o administratie financiara la alta !
Solicitati Certificatul de atestare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate cu datorii nedeclarate biaioana biaioana Buna ziua, In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma mihu liliana mihu liliana Am dizolvat firma cu data de 06.05.2010 (cu ac.data mi-a iesit actul de dizolvare de la Camera de Comert); firma mea fiind pe pierdere , eu mai platesc ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)