avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs!!!!!

:(( Buna ziua!
Acum 2 ani si ceva am incheiat un antecontract cu v-c , un imobil comus din casa si teren , terenul era in folosinta. In antecontract s-a specificat faptul ca vanzatorii urmau sa obtina titlul de proprietate de la primarie, aveau si construita o camera fara autorizatie si nici nu aveau cadastrul si intabularea. Am cazut de acord asaupra pretului si i-am platit succesiv arvuna, in jur de 30%.
In antecontract notarul a specificat faptul ca ei se obliga sa obtina titlul de proprietate si ca daca ei se razgandesc asupra vanzarii avem dreptul sa cerem in instanta o hatarare care sa tina drept de c-v-c.
trecand timpul ei nu au reusit sa faca la timp toate aceste lucruri, ba mai m ult au cerut un pret mai mare pe motiv ca euro a scazut, pretul fiind stabilit in acte in euro. Am tot am amanat termenele de perfectare a actelor. asa ca pe o anumita data i-am notificat si i-am chemat la notar, le-am propus sa facem actul final si ei au cetut bani in plus si sa mai stea in casa. nu ne-am inteles si am ajuns la judecata, nu inainte de a depune diferenta de bani la CEC in contul destinat lor.
la tribunal ni s-a respin cererea ca fiind nefondata, iar la apel ni s-a admis cererea. tin sa precizez ca la apel ei au venit cu intampinarea : vor sa vanda respectand antecontractul, dar fara sa plateasca cheltuieli de judecata.
AU FACUT RECURS!!!!!!!
ce sanse au la recurs? in conditiile in care ei au sustinut ca vor sa vanda?
Cat timp mai dureaza si recursul la Curtea de aple BUc?
multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
casa, utilizator
Cel mai recent răspuns: casa , utilizator 22:06, 2 Noiembrie 2007
In principiu...putine, dar...Dumnezeu cu mila!
Cat mai dureaza? Pai..la primul termen vor avocat...la al doilea s-a-mpiedicat nu stiu cine pe scari si e la spital, in imposibilitate de prezentare...vreo trei termene (zici eu asa la "ghici"). La intrebarile astea sa nu va asteptati la vreun raspuns categoric.
Partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată, prevede art.274 alin.1 C.proc.civ.
Astfel ca daca in cererea de chemare in judecata, in intampinare sau in cererea pt exercitarea unei cai de atac ati cerut si cheltuieli de judecata si instanta vi le-a acordat, atunci sunt obligati la plata acestora.
Durata unui proces, asa cum s-a mai scris, nimeni nu o poate preciza. Procesul poate dura de la 1 singur termen pana la cativa ani.
Depinde de complexitatea litigiului respectiv.
Multumesc pentru raspunsuri!!!!
care e distanta dintre termene?
In litigiile civile, cam la 1 luna; depinde de incaracatura instantei.
multumesc!
am intrebat pentru ca redactarea deciziei de la apel a durat cam 3 luni. :D, mai precis din 28 noiembrie pana in 16 februarie. iar apelul l-am promovat in iunie.:(
sper ca acum sa se miste mai repede curtea de apel.

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un apartament in bucuresti de la un dezvoltator. ... denisvoicu denisvoicu Doresc sa cumpar un apartament in Bucuresti de la un dezvoltator. Asociatia Salvati Bucurestiu a intentat proces nu stiu sigur daca primariei si/sau ... (vezi toată discuția)
Lege sau coruptie Brandushica Brandushica Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 ... (vezi toată discuția)