avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lege sau coruptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lege sau coruptie

Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 certificate de mostenitor ( mama , tata , fratele ) , mi-am dat seama ca coruptia e mai presus de lege .
Instanta de fond de la Racari anuleaza cele 3 certificate de mostenitor fiind lovite de nulitate , castig si apelul , castig si recursul , insa , fara sa stiu ca pe la spatele meu se mai judeca un dosar la aceeasi instanta , la acelasi presedinte avand ca obiect vanzare - cumparare al aceluiasi imobil pt care eu si frati mei obtinusem sentinta definitiva si irevocabila .
Persoana care a vandut era kiar parata in procesul inaintat de mine , la fel si persoana care a cumparat .
Acum ma aflu cu 3 hotarari jud. : fond , apel , recurs = definitiva si irevocabila dar ............................ in zadar , imobilul a fost deja vandut .

Ce cale de atac pot sa mai inaintez ?
Va rog sa ma ajutati !#-o#-o:((X-(
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 13:34, 18 Octombrie 2011
va spun sincer, nu am inteles aproape nimic.
Incercati sa le luati pe rand...ati anulat certif. de mostenitor al fratelui...si ati obtinut hot. def. dv. si fratii...alti frati decat cel caruia i-ati anulat cerrtificatul..?
vanzarea se face la notar...pt. ce se judecau, si cine vindeau..?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Puteti face un proces pentru anularea actului de vanzare-cumparare.
Pentru a preintampina o noua vanzare, notati litigiul in cartea funciara.
Sau puteti face actiune de partaj. Avand in vedere vanzarea neanulata, bunul vandut nu va fi atribuit dvs., insa veti primi sulta egala ca valoare cu cota dvs. de coproprietate.
multumesc dl. avocat ...oare nu cumva avocatul meu trebuia sa treaca litigiul in cartea funciara inca de la inceputul procesului ?
ca sa deschid proces pentru anularea vanzarii trebuie sa ii dau alti bani avocatului, nu?
Raspunsul este afirmativ la ambele intrebari.

Parerea mea este ca trebuia sa il platiti ca sa aiba delegatie si sa mearga la Cartea Funciara.
Iar el trebuia sa va intrebe daca doriti...sa o faca el sau sa o faceti dvs.
Avocatul dvs. si-a facut treaba bine atat timp cat ati castigat pana la capat... Reaua-credinta apartine celei/celui care a vandut, chiar daca litigiul n-a fost notat in Cartea Funciara (si ma refer la faptul ca in continutul contractelor de vanzare-cumparare incheiate in forma autentica la notar, se face vorbire despre faptul ca bunul respectiv n-a mai fost vandut/donat/ipotecat etc.,si ca - atentie - nu formeaza obiectul vreunui litigiu - aceasta fiind declaratia vanzatorului inserata in contract.)

Prin urmare, vina apartine instrainatorului in exclusivitate.
Urmati una dintre caile indicate de dl. avocat Alimanescu George.

Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Mihaela Luminita VATAVU, Avocat

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor titi5 titi5 Buna ziua ! O persoana a facut un certificat de mostenitor dupa mama ei pentru un imobil care avea notat un litigiu la cartea funciara referitor chiar la ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare Anna63 Anna63 Prin sentinta civila se anuleaza un titlu si se emite pe acelas teren extravilan titlu de proprietate pe numele altei persoane.Problema e ca primul proprietar ... (vezi toată discuția)