avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestare decizie pensionare sau recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestare decizie pensionare sau recalculare pensie

Buna ziua. Se mai poate face ceva daca nu am atacat decizia de pensionare in termenul de 45 de zile? tatal meu fost incadrat ca sudor din 1960-1969 apoi ca CTC sudor pana in 1995 si i s-a dat grupa II desi el considera ca avea dreptul la grupa II,din cauza toxicitatii si a conditiilor grele de munca.decizia a primit-o anul trecut in aprilie dar a neglijat sa se intereseze.va rog mult ajutati-ne cu un raspuns.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:29, 30 Aprilie 2010
ANA001 a scris:
Se mai poate face ceva daca nu am atacat decizia de pensionare in termenul de 45 de zile?

Nu se mai poate face nimic, decizia de pensie nu mai poate fi contestata.
tatal meu fost incadrat ca sudor din 1960-1969 apoi ca CTC sudor pana in 1995 si i s-a dat grupa II desi el considera ca avea dreptul la grupa II,

Vreti sa spuneti ca "avea dreptul la grupa I". Incadrarea in grupe de munca nu are legatura cu decizia de pensie, ci cu fostii angajatori.
din cauza toxicitatii si a conditiilor grele de munca.

Pentru toxicitate si conditii grele de munca se acorda sporuri, nu neaparat grupa I de munca.

Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Daca ar da tatal meu in judecata uzina faur unde a lucrat ca sudor si sudor CTC, s-ar putea sa obtina grupa I? el ar vrea si un spor de fidelitate ca a lucrat 30 ani neintrerupti acolo. a incercat sa discute la uzina dar s-a lovit de indiferenta si amanari.un coleg de-al lui i-a zis ca a castigat in instanta grupa I.se poate asa ceva?cam in ce ar consta un astfel de proces,ce probe ar trebui sa aduca?
ANA001 a scris:
Daca ar da tatal meu in judecata uzina X unde a lucrat ca sudor si sudor CTC, s-ar putea sa obtina grupa I?

Eu zic ca nu ar castiga un astfel de litigiu, dar nimic nu este imposibil. Incadrarea in grupe de munca se facea anual de catre conducerea unitatilor, ultimul act normativ care a reglementat aceasta fiind Ordinul nr. 50/1990.

Sporul de fidelitate ar fi trebuit inscris in carnetul de munca, este considerat spor cu caracter permanent. Nu stiu cum l-ar putea obtine acum, daca nu l-a primit niciodata.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat 24 ani în același atelier cu forjorii sudorii autogeni ... neydobre neydobre Am lucrat 24 ani în același atelier cu Forjorii sudorii autogeni și lăcătușii construcții metalice.Mentionez că am avut meseria de Frezor și am ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez daca o parte din colectiv a obtinut grupa ii de munca iar eu nu? cituranilie cituranilie Am 59 ( 9 VI 1953) si 39 ani si 10 luni , as dori sa ies la pensie anticipat si stiu ca grupa II ma poate ajuta . O parte dintre colegi mei au beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii-a de munca nutzu313 nutzu313 Buna ziua. Am lucrat in perioada 2007-2011 in cadrul unei prefecturi. In fisa postului si in contractul de munca am mentiuni facute precum ca imi desfasor ... (vezi toată discuția)