avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum trebuie sa procedez daca o parte din colectiv a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum trebuie sa procedez daca o parte din colectiv a obtinut grupa II de munca iar eu nu?

Am 59 ( 9 VI 1953) si 39 ani si 10 luni , as dori sa ies la pensie anticipat si stiu ca grupa II ma poate ajuta . O parte dintre colegi mei au beneficiaza de grupa in aceleasi conditi de munca , am lucrat in uzina la prelucrari mecanice , folosind utilaje grele , mediu toxic . Uzina privatizanduse si schimbindusi sediu nu stiu unde sa ma adresez ca sa beneficiez de grupa .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:38, 11 Aprilie 2012
1. Daca nu aveti inregistrat in carnetul de munca perioada in care ati lucrat in gr.a II-a de munca inseamna ca nu ati fost pe listele anuale cu persoanele care au lucrat in grupe superioare de munca.

2. Chiar daca ati lucrat mai multi in acelasi spatiu este posibil ca unii sa nu fi beneficiat de grupe superioare de munca.

3. Interesati-va la Arhivele Nationale unde ati putea sa gasiti arhiva de personal a firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie pensionare sau recalculare pensie ANA001 ANA001 Buna ziua. Se mai poate face ceva daca nu am atacat decizia de pensionare in termenul de 45 de zile? tatal meu fost incadrat ca sudor din 1960-1969 apoi ca CTC ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu grupa i/ii ralu8128 ralu8128 Buna ziua,mama mea a lucrat in perioada oct.1977-1990 in mediul toxic,la o firma de stat care acum este radiata ( din anul 2012).Ce ar trebui sa facem pt a ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionmarinesc ionmarinesc As vrea sa stiu cand pot iesi la pensie .Am varsta de 56 de ani si 39 de ani de munca si 25 de ani si 3 luni in grupa a 2 a .va rog sa mi spuneti de ce este ... (vezi toată discuția)