avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept da autor sau brevet de inventie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept da autor sau brevet de inventie

Buna ziua

Asa cum zice si titlul nu stiu ce sa mai fac , pe cine sa intreb , unde sa depun ....?

Am o problema legata de dreptul de autor sau brevet de inventie ce dureaza de cativa ani , ce doresc e un cadru legal pentru a lucra ca designer pe baza acestei lucrari .

In '05 am incercat sa brevetez la Osim lucrarea Procedee Proiectare pe baza acestei reguli : Regula 32 alin. 10 : Mijloacele tehnice , produsele sau procedeele de obtinere a unui efect estetic sunt brevetabile ...

Cu Osim totul sa incheiat in '07 cand am facut contestatie la raspunsul primit aratand regula 32 care cred ca imi da dreptul la brevet dar la care nu am primit raspuns !!

Acum vreau sa incerc sa obtin drept de autor la lucrarea cu titlul Principii Proiectare , lucrarea are aceeasi baza ca Procedee Proiectare ce se refera la niste principi , reguli , procedee general valabile aplicabile la toate obiectele .

Din cate stiu nu mai exista o asfel de lucrare in lume de acea cred ca e asa greu cu obtinerea unui statut legal ...

Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 00:16, 7 Mai 2010
Pentru o suma modica la inceput ~ 20 lei si cu onorariu de de succes la cine sa apelez , ce consilier sau avocat se pricepe si accepta aceste conditii .

Nici mie nu imi place sa platesc taxe la stat inainte , onorarii .... si sa nu obtin profit nu mi se pare corect deloc ...
Dreptul de autor nu se obtine ca si protectia prin brevet, el se naste cand este creata o opera originala. Pentru dovada poti incerca sa inscrii textul la COPYRO, ei ar trebui sa te primeasca.
Daca e o inventie/inovatie atunci trebuie sa insisti cu OSIM-ul, pt ca doar asa poti obtine o protectie valida. Incearca din nou (eventual poti apela la un consilier de proprietate intelectuala, pe marci sau la un avocat specializat in asa ceva) si daca nu-ti raspund ai un motiv valid sa-i dai in judecata :)
Bafta
Ma gandesc acum sa vand cartea cu 10 000 eu sau 20 % din profit daca se poate si asfel firmele pot aplica metoda descoperita de mine dar nu pot fi deacord ca cu 20 lei cat e o carte , o firma sa foloseasca metoda/principile ....
Asta nu tine loc de protectie, tine de exploatarea comerciala. Desi, daca o publici este o dovada de anterioritate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventie si inovatie Sorinsen Sorinsen As dori sa stiu cum imi pot proteja dreptul de autor sau paternitatea unei inventii si/sau inovatii, tinand cont ca foarte usor cineva ar putea sa-si aroge ... (vezi toată discuția)
Obtinere brevet de inventie Rebecca_2011 Rebecca_2011 Se acorda brevet de inventie pe produs, pe procedeu sau nu se acorda pentru un produs existent, dar pentru care se folosesc alte metode de concepere, cu ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa brevetez inventii din cauza modificari taxelor aaee aaee Adrian din Lugoj : http://inventiiaea.piczo.com As dorii sa stiu unde se depune si ce taxe trebuie sa platesc pentru a deschide o actiune de recunoastere ca ... (vezi toată discuția)