avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nu pot sa brevetez inventii din cauza modificari ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nu pot sa brevetez inventii din cauza modificari taxelor

Adrian din Lugoj : [ link extern ]

As dorii sa stiu unde se depune si ce taxe trebuie sa platesc pentru a deschide o actiune de recunoastere ca autor a inventilor ce le cunosc , fiindca vechiul guvern a modificat taxele accesibile si nu mai pot breveta nimic .

Mai jos e o petitie ce am sa o trimit si cum in mod cert ea nu va primi raspuns sau va primi unul negativ intreb anticipat aceste informatii :

Nu pot sa imi brevetez inventiile din cauza
modificarii taxelor de catre vechiul guvern

In atentia Primului Ministru , Guvernului , Parlamentului ...

Prin aceasta petitie cer revenirea la vechile taxe Osim , mai exact ea : daca venitul mediu brut pe ultimile 12 luni a solicitantului e mai mic decat jumatate din castigul mediu brut lunar pe tara ( 1700 lei ) nu se plateste nici o taxa pentru inregistrare , publicare , examinare ...

Cer sa fiu recunoscut ca autor a inventile ce le cunosc , nu cer protectie desi normal ar fi ca statul si inventatorii sa primeasca un procent din profitul firmelor ce o aplica .

In ' 05 am inceput sa brevetez la Osim lucrarea Procedee de Proiectare , in acel moment la venitul meu nu plateam nici o taxa dar guvernul a modificat taxele , astfel daca in ' 05 - ' 06 la venitul de 580 lei lunar nu eram taxat , acum nu mai pot breveta nimic , Osim ar trebui sa fie o institutie de stat platita din banii publici , nici o inventie nu ar trebui in mod normal supusa taxelor .

Am atasat si cateva inventii , se pot vedea mai detaliat pe site-ul [ link extern ] .

In caz ca voi primi un raspuns nefavorabil voi deschide actiune in instanta pentru recunoasterea ca autor a acestora .
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 20:52, 23 Iunie 2009
chiar nu stie nimeni nimic .
Nu stiu daca va mai ajuta raspunsul meu, dar va recomand sa parcurgeti procedura prevazuta de lege , respectiv sa formulati cerere la OSIM pentru brevetarea inventiilor dvs.sau sa apelati la un consilier in proprietate industriala.
Daca veti intra pe site-ul OSIMU-lui veti constata ca sunt si reduceri la taxe in anumite conditii.
Este pacat sa nu va luptati sa va brevetati inventiile mai ales ca taxele se platesc esalonat, nu toate odata.
O actiune in instanta nu este admisibila decat in cazul unui refuz a OSIM de a va inregistra invrentiile.
- problema e ca la peste 20 de inventii cu taxe de 700 lei la fiecare inventie nu imi permit din 580 lei lunar sa platesc taxele , acum 2 ani guvernul a anulat urmatoarea lege : daca venitul mediu brut pe ultimile 12 luni a solicitantului e mai mic decat jumatate din castigul mediu brut lunar pe tara nu se plateste nici o taxa pentru brevetare ...
up
Dac aveti asa multe inventii, va recomand sa faceti o cerere de cercetare documentara la OSIM privind stadiul cunoscut al tehnicii in domeniul care doriti sa brevetati solutiile tehnice.
În acest fel va puteti folosi de ultimele realizari din domeniu si, în acelasi timp, reduceti riscul respingerii cererii dvs. datorita lipsei de noutate sau activitatii inventive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept da autor sau brevet de inventie aea aea Buna ziua Asa cum zice si titlul nu stiu ce sa mai fac , pe cine sa intreb , unde sa depun ....? Am o problema legata de dreptul de autor sau brevet de ... (vezi toată discuția)
Brevet de invenþie Georgest Georgest buna ziua! sunt administratorul unei societati comerciale care fabrica produse foarte cunoscute pe piata romana. o persoana fizica si-a scos brevet de inventie ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)