avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata factura

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: am cumparat pe firma niste marfa electronica de la o alta firma. Intre timp proiectul la care lucram, a inghetat si am propus firmei respective sa-si ia marfa inapoi. Ei ma dau in judeata acum pentru recuperarea banilor. Am vreo solutie de iesire?
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 20:25, 24 Mai 2010
Nu am semnat un contract.

Eu am facut comandaa, ei au livrat marfa prin curier. Cum se considera in acest caz compententa? La judecatoria de pe raza judetului meu sau al lor?
Lipsind o clauza expresa, presupunand prin absurd ca o factura poate fi un contract intre doua societati comerciale, contractul trebuie sa fie executat in locul unde cel ce s-a obligat isi avea stabilimentul sau comercial sau cel putin domiciliul ori resedinta la formarea contractului. Cum in acest caz, presupusul contract invocat (factura) nu contine clauze privind locul executarii contractului, se impune aplicarea dispozitiilor art. 59 alin. 2 din Codul comercial, deci acesta este determinat dupa sediul debitorului.
Se poate invoca exceptia lipsei competentei teritoriale a instantei unde este introdusa cererea de chemare in judecata.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Raluca Balascan, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata oug 119 ContSters56278 ContSters56278 Va cer parerea in urmatoarea speta: SC furnizor de materiale de constructii ,incheie cu un SA(cu sediul in alt judet) un contract comercial de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a instantei andr33apn andr33apn Buna ziua, Va prezijnt urmatoarea speta : O societate comerciala face o oferta promotionala materiale si o transmite pe fax unei autoritati publice ... (vezi toată discuția)
Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)