avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire SRL cu asociat unic si administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire SRL cu asociat unic si administrator neasociat!! Help pls

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema:

Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. Asociatul unic al SRL(unic administrator in actul constitutiv) a scris actul de constituire al SRL fara a mentiona ca administrator persoana x, cea care a rezervat denumirea viitoarei SRL. Cum se poate inregistra SRL ?

Se poate face un act aditional la actul constitutiv in care asociatul unic sa numeasca ca administrator al SRL persoana x? Va rog sa-mi oferiti un model pentru acest act aditional!

Astept raspunsuri si sugestii si la adresa de email: corbul60@yahoo.com si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:55, 11 Martie 2007
Doar pt faptul ca arezervat denumirea???
Fiti serios...daca as fi fost eu asociat si adm. in toate soc. carora le-am rezervat denumiri pe numele meu.... Ii preda hartiuta si atat..
Daca chiar vrea sa-l numeasca adm si nu s-a inregistrat inca actul atunci se face o incheiere de indreptare (completare)...
Ms mult romascanu.
Problema e ca administratorul real nu va ramane in aceasta functie decat maxim 1 an si nu are rost ca dupa 1 an sa schimbi actul constitutiv al SRL doar pt a schimba administratorul fondator. Cred ca cea mai buna solutie e ca doar asociatul unic sa fie trecut in actul constitutiv ca administrator, iar actul constitutiv sa aiba un act aditional in care asociatul unic sa faca un contract de administrare cu administratorul real.

Problema e ca nu stiu cum se face acest contract, daca cineva are un model de contract ... please share it!

Thanks.
Ce treaba are adminul cu actul constitutiv? Se pune problema doar in cazul in care unui societar i se atribuie drept de administrare.Se incheie un contract de administrare(management) cu viitorul administrator, contract ce nu are nici o legatura cu actul constitutiv.
Maiam nu prea am inteles exact cum sta treaba cu administratorul neasociat:

In actul de constituire a unui SRL cu asociat unic in care asociatului unic ii este deja stabilita calitatea de administrator nu se mai poate trece un administrator neasociat?

Acest administrator neasociat(pana acum doar teoretic), altul decat asociatul unic( :"> ), poate fi pus administrator al SRL-ului doar printr-un contract separat?

Care e cel mai bun contract pentru un administrator neasociat: de management, de mandat, etc?

Mersi.
Orice modificare inregistrata la ORC presupune (incepand cu decembrie 2006) depunerea actului constitutiv in varianta reactualizata, deci..cum o dai tot acolo o nimeresti...
Dar, pot ca la mom integistrarii soc. sa am in actul constitutiv urmatoarele:
Soc va fi admin de X (asoc unic) cu mandat nelimitat si Y (cu un mandat de 1 an).
Asta inseamna ca dupa 1 an i-a incetat mandatul lui Y si ...la revedere nu mai modific nimic.

Sau, dupa un an, daca m-am obisnuit sa nu lucrez singur, atunci fac o HOt a asoc unic in care scriu> se numeste un al doilea admin ...Z....cu un mandat de ...
Atunci rescriu actul constit in varianta actualizata si la articolul ref la admin scriu> Sociatatea va fi admin de X si Z.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2007
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din firma leader.olt.florentinac leader.olt.florentinac Buna ziua, Are cineva un model de hotarare AGA pentru retragerea unui asociat dintr-un SRL? Din cei doi asociati unul doreste sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Decizii administrator cass4 cass4 am urmatoarea situatie in srl fondat de mama mea in 1991,am fost cooptata in 1992,in 1997 am devenit asociat unic si adm cu puteri depline. in 2001 am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca brenduta brenduta buna ziua!ma ajuta cineva cu un model de cerere chemare in judecata a bancii pt constattarea clauzelor abuzive si recuperarea platii nedatorate?ma refer la ... (vezi toată discuția)