avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire SRL cu asociat unic si administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire SRL cu asociat unic si administrator neasociat!! Help pls

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema:

Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. Asociatul unic al SRL(unic administrator in actul constitutiv) a scris actul de constituire al SRL fara a mentiona ca administrator persoana x, cea care a rezervat denumirea viitoarei SRL. Cum se poate inregistra SRL ?

Se poate face un act aditional la actul constitutiv in care asociatul unic sa numeasca ca administrator al SRL persoana x? Va rog sa-mi oferiti un model pentru acest act aditional!

Astept raspunsuri si sugestii si la adresa de email: corbul60@yahoo.com si va multumesc anticipat.
Ok, ambii administratori au puteri egale, administreaza SC in mod egal si separat(nefiind obligati sa ia deciziile doar impreuna) dar ca sa nu mai fie specificat pentru fiecare administrator in parte drepturile si obligatiile sale, cum s-ar putea proceda?

Va rog sa-mi oferiti un exemplu concret de prevedere care ar trebui introdusa in actul constitutiv ... sper ca nu devin prea pisalog :">
Societatea va fi administrata si reprezentata in relatiile cu tertii de oricare din cei doi administratori, cu puteri depline si nelimitate.
Administratorii nu pot transmite dreptul de reprezentare decat decat in operatiuni strict individualizate pe baza de delegatie sau de imputernicire
:))
Vezi legea soc com; se desprinde fff clar ce trebuie neaparat precizat si ce nu. Iti spune si depre altele care te-ar interesa.

Cat priveste puterile adm neasoc, ESTE FOARTE INDICAT sa le precizezi pentru o eventuala neintelegere intre ei. HIGHLY RECOMENDED!!! :))

cU CAT INTRODUCI MAI MULTE REGLEMENTARI ALE POTENTIALELOR NEINTELEGERI DINTRE PARTILE PENTRU CARE REDACTEZI ACTELE, CU ATAT ACTUL DEVINE MAI BUN SI ISI ATINGE FINALITATEA.
Asta e si diferenta intre un act facut de notar si unul facut de avocat. Multe prevederi nu sunt absolut necesare a fi trecute in contracte, dar... devii mai bun daca treci mai multe.
Mersi Romy si AVLIL , meritati cate un 10+ pentru sfaturi & rabdare =D>
Bafta! Sper sa-ti iasa bine, sa fii multumit de el, atat tu, dar si clientul. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din firma leader.olt.florentinac leader.olt.florentinac Buna ziua, Are cineva un model de hotarare AGA pentru retragerea unui asociat dintr-un SRL? Din cei doi asociati unul doreste sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Decizii administrator cass4 cass4 am urmatoarea situatie in srl fondat de mama mea in 1991,am fost cooptata in 1992,in 1997 am devenit asociat unic si adm cu puteri depline. in 2001 am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca brenduta brenduta buna ziua!ma ajuta cineva cu un model de cerere chemare in judecata a bancii pt constattarea clauzelor abuzive si recuperarea platii nedatorate?ma refer la ... (vezi toată discuția)