avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... se pot imprumuta intre ele?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

se pot imprumuta intre ele?

o societate comerciala poate imprumuta bani de la o alta societate comerciala? daca da .cum?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:33, 29 Aprilie 2010
Poate ar fi util pentru cazul de fata, de citit tot Titlul VI, al Legii nr.99/1999, cu modificarile si completarile ulterioare. Spre exemplu, constituirea garantiilor reale mobiliare: la acordarea imprumutului in cauza, imprumutatorul va constitui si garantia conform legii invocate, asigurandu-se inca o data cu privire la posibilitatea executarii garantiei, in caz de nerespectare a contractului de imprumut.
Buna seara.
Daca imprumutul are loc in conditiile legale si fara perceperea de dobanzi,ci ca un simplu imprumut si daca se returneaza la timp,necreand probleme financiare firmei imprumutatoare, nu cred ca ar fi probleme.
Daca ar interveni si perceperea de dobanzi s-ar pune problema capacitatii de exercitiu al persoanei juridice,obiectului de activitate, in functie de acest scop,adica de imprumut remunerat .
Si ca solutie tehnica se poate utiliza contractul de imprumutul de consumatie-gratuit-mutum.
Art.1576 Cod civil,nu face referire doar la persoanele fizice, pentru parti,deci cred ca pot si persoanele juridice sa apeleze la aceasta forma de imprumut.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
bote marius a scris:

Buna seara.
Daca imprumutul are loc in conditiile legale si fara perceperea de dobanzi,ci ca un simplu imprumut si daca se returneaza la timp,necreand probleme financiare firmei imprumutatoare, nu cred ca ar fi probleme.
Daca ar interveni si perceperea de dobanzi s-ar pune problema capacitatii de exercitiu al persoanei juridice,obiectului de activitate, in functie de acest scop,adica de imprumut remunerat .
Si ca solutie tehnica se poate utiliza contractul de imprumutul de consumatie-gratuit-mutum.
Art.1576 Cod civil,nu face referire doar la persoanele fizice, pentru parti,deci cred ca pot si persoanele juridice sa apeleze la aceasta forma de imprumut.

Si cum se justifica in contabilitate sumele acordate prin imprumut de folosinta?
Buna dimineata.
O varianta ar fi ca sa se incheie un act aditional intre A si B privind interese de participare, adica sa existe o legatura comerciala stabila intre A si B ,si prin acest act de interese de participare, B sa poata se crediteze pe A sau invers,A pe B.
Daca tot ati intrebat,cum ,va dau si posibila inregistrare contabila :
453=512 la virarea creditului
512=453 la restituirea lui .
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre 2 firme LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA daca o firma poate imprumuta o alta firma cu o suma de bani? (vezi toată discuția)
Imprumuturi intre societati cristina1980 cristina1980 buna ziua, o intrebare scurta pentru cine ma poate indruma si pe mine cu un sfat . am doua companiii dar asociatii sunt diferiti, vreau sa fac un imprumut ... (vezi toată discuția)
Poatesc x srl credita firma y srl, la care e asociat? Bogdan Frunza Bogdan Frunza Buna ziua, dragii mei! sc x srl din romania e asociat la sc y srl din rep. moldova. Poate sc x srl din romania sa imprumute sc y din rep moldova pe modelul ... (vezi toată discuția)