avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe venit - cetatean strain
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe venit - cetatean strain

Buna seara,

puteti va rog sa imi spuneti daca o persoana din Ungaria (cu cetatenie maghiara) , care are dat pamant in arenda in Romania, trebuie sa intocmeasca declaratia de venit anual si sa plateasca impozit in Romania?
Sau se plateste impozit in Ungaria ?
Daca se plateste in Romania, pe ce baza se stabileste, in lipsa unui CNP ?

Daca nu am oferit suficiente detalii, va rog sa imi spuneti pt a reveni cu clarificari.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 16:28, 3 Mai 2010
Plateste impozit de 16% (impozit pe venit) in Romania in baza contractului de arenda,la taxe si impozite din localitatea unde se afla terenul.
Persoana străină are obligaţia să se înregistreze fiscal (va obţine Numar de Identificare Fiscală) la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află terenul (depune Declaratia 030). Veniturile(din cedarea folosintei bunurilor) le declară în formularul 200, termen de depunere 17 mai 2010 (pentru anul fiscal 2009).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe anaf la venitul din arenda Aurelian1974 Aurelian1974 Buna Ziua Ma numesc S.A.Sotia mea are in proprietate cca 4 ha pamint care a fost dat in arenda in baza unui contract in anul 2010. In baza acestui contract ... (vezi toată discuția)
Declaratii pe venit sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu are1,725 ha teren arabil pe raza com. Dichiseni jud. Calarasi, dat in arenda la o ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)