avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe ANAF la venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe ANAF la venitul din arenda

Buna Ziua
Ma numesc S.A.Sotia mea are in proprietate cca 4 ha pamint care a fost dat in arenda in baza unui contract in anul 2010. In baza acestui contract sotia primea anual valoarea in bani a 500 kg productie / ha.
in cursul acestei saptamini a sosit o instiintare de la ANAF prin care eram anuntati ca in cursul anului 2012 si 2013 a realizat "venituri din cedarea folosintei bunurilor" si ca trebuie sa se prezinte la ANAF pentru a depune , formularul 200.
Sotia se incadreaza la punctul in care nu are obligatia de a depune aceasta declaratie ( formularul 200 ? ) din INSTRUCŢIUNI
privind completarea şi depunerea formularului 200
"Declaraţie privind veniturile realizate din România", cod 14.13.01.13
Ceputem face ? va Multumesci
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:45, 11 August 2016
Da. A fost acea perioada in care arendasul trebuia sa-si declarare prin d200 si sa-si plateasca singur impozitul pe venitul incasat din contractul de arenda. Apoi s-a schimbat prevederea din codul fiscal si acum arendasul retine impozitele si le plateste el la stat in numele proprietarului. Mergeti cat mai repede pentru ca se pun si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozt pe venit OVANISIAN OVANISIAN am dat in arenda 1 ha de pamint ,in anul 2010,pentru care am incasat o suma de bani in baza contractului incheiat cu cel caruia i-am dat pamintul in ... (vezi toată discuția)
Obligativitate depunere formular 220 Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este obligatorie depunerea formularului 220 pentru o societate care in trimestrele 2, 3 si 4 ale anului precedent a depus declaratii 0 si pentru ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)