avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Candidat la interviu - cazier judiciar cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Candidat la interviu - cazier judiciar cu probleme

Buna seara,

Spuneti-mi, va rog, daca exista vreun act normativ care sa limiteze angajarea in firma a unui candidat la interviu care are cazier judiciar cu probleme legate de incudente auto cu suspendare.

Depinde numai de regulile interne ale companiei daca angajeaza candidati cu probleme in cazier sau exista vreo reglementare clara in acest sens?

Va multumesc mult si va urez o seara frumoasa.
Georgiana
Cel mai recent răspuns: LoganBerry , utilizator 21:33, 28 Aprilie 2010
Depinde de postul pe care urmeaza a fi incadrat.
Manager resurse umane.
Exista un act nomrmativ care defineste clar aceste limitari in functie de post?

Va multumesc mult.
Era cazul daca postul era de sofer, sau alte activitati legate de conducerea autoturismului.
Era din punct de vedere legal (un act normativ clar) sau numai din punctul de vedere al firmei in ideea in care ar fi putut cauza accidente similare la locul de munca?

Multumesc mult.
exista si interdictia de a profesa anumite activitati in

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire necesar studii anitsirc anitsirc Buna ziua, Am o nelamurire pe care o intampin de cativa ani. Va dau un exemplu, desi este aplicabil in cazul multor functii: Se angajeaza manager hotel. ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Promovare interna Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care un angajat din cadrul departamentului HR este promovat intern in alt departament ,de exemplu la departamentul calitate ,si pe o ... (vezi toată discuția)