avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de energie curent electric
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de energie curent electric

Buna ziua!

Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul dintre chiriasi a schimbat contorul pasant al societatii mele, fara stirea mea, cu un altul si, in momentul in care l-am deconectat de la curentul electric, s-a rebransat de la reteaua societatii si a consumat in continuare curent.
Intrebarea este: Faptul ca fura de la societate si nu de la furnizorul de energie electrica (Enel) intra sub incidenta infractiunii de furt? Cum trebuie procedat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:04, 29 Aprilie 2010
Faceti plangere penala la politie.
Este vorba despre infractiunea de furt ,motiv pentru care puteti formula plangere penala impotriva persoanei presupus vinovata sau sesizati societatea de distribuire a energiei electrice,care dupa constatatrea faptelor, va intreprinde si aceasta denersurile necesare fata de situatia de bransare ilegala si de furt.
Cum s-a debransat si rebransat fara acordul proprietarului ? Banuiesc, ilegal. Formulati plangere penala.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice monamour monamour Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine. Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii ... (vezi toată discuția)