avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. Cum pot să recuperez sumele respective?

Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: facturile cu consum, desi eu nu locuiesc acolo. Unde trebuie sa fac plangere penala(furt curent electric)?Cum pot sa recuperez sumele platite de mine,conform facturilor?
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mihai335 , utilizator 01:50, 12 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La politie depuneti plangerea penala si probele.
Multumesc!
Unde anume se racordeaza clandestin?..Va descuie usa de la casa si se leaga din tabloul electric? Tre" mentionat unde aveti contorul electric amplasat...sau poate furnizorul va trimite estimari ale unui consum presupus si tre sa confruntati indexul din contoar cu cel de pe factura.si va lamuriti.
Corect. Întâi și întâi, contestați factura de curent. Apoi, daca este real consumul, tot la ei raportați acest branșament ilegal. Mai departe se ocupa ei.
Cu politia nu aveți nici o șansă. Nu pot intra pe proprietatea privată . Faceți plângere degeaba.
Totusi cum se racordeaza? Are acces la vre-o priza si baga un prelungitor pana la el? Sau a modificat instalatia?
Vedeti ca daca aveti aparatura ramasa in priza, aia consuma si fara sa locuiti acolo. Si uitati-va pe factura sa nu vie valori estimate (calculate).

Alte discuții în legătură

Furt de energie curent electric amuri amuri Buna ziua! Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)