avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... unde pot denunta un proprietar care inchiriaza ap far ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

unde pot denunta un proprietar care inchiriaza ap far sa plateasca la stat

buna ziua as dori sa stiu si eu unde se poate denunta un proprietar care inchiriaza ap fara sa plateasca la stat tin sa precizez ca eu am platit chiria fara sa ma mut inca urmeaza sa ma mut pe 1 mai dar domnul proprietar acum sa gasit sa mai ceara si garantie iar cind i-am spus ca nu pot achita si garantia a spus ca atunci pierd banii dati pt chirie , am decis sa ma mut si sa fac un contract intre dinsul si mine doar precum ca i-am dat banii inclusiv garantia ,aceasta urmeaza sa o achit azi dar as vrea sa stiu daca denunt la politie daqca se poate face ceva dupa ce il pun sa semneze contractul precum ca i-am dat banii de chirie si implicit garantia va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:51, 30 Aprilie 2010
Puteti denunta la politie sau la administratia financiara. Conform legii locuintei acesta are obligatia de a inregistra contractul. Mai nou se practica aceasta garantie care ar fi valoarea a doua chirii. Denuntul nu este o rezolvare pentru ca va veti trezi in strada. Daca este dispus sa va semneze un contract nu cred ca vrea sa va insele ci doar sa se asigure ca in cazul in care plecati si il lasati cu datorii la utilitati poate acoperi aceste cheltuieli. Mult succes.
e normal sa achitati si o garantie, la fel de normal e sa aveti contract. daca proprietarul il declara sau nu la financiar e treaba si riscul lui
Proprietarul are dreptul sa ceara garantie, chiar daca nu e corect ca a facut-o in ultimul moment. Daca insa dvs nu mai doriti sa inchiriati apartamentul in aceste conditii, atunci nu va poate retine banii dati deja.
Puteti sesiza aceasta neregula la organele fiscale.
Eu va recomand si sa formulati o sesizare si la OPC - Protectia consumatorului.
Va sfatuiesc sa consultati Codul consumatorului.
Il puteti gasi si pe internet.
Acolo veti gasi dreptuile pe cale le aveti dvs si obligatiile pe care le are furnizorul de servicii.
Un proprietar care isi inchiriaza bunul nu este furnizor de servicii iar inchirierii nu i se aplica legislatia consumatorilor...

Alte discuții în legătură

Comerciantul refuza returnarea banilor sau schimbarea produsului ! gabi03 gabi03 Am dat o comanda pentru cumpararea unui stick de memorie de pe un site on-line ([b]mediadot[/b]). In foarte scurt timp, un operator m-a contactat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie fixa/internet ron_ada ron_ada Sunt clienta unui operator mare ce ofera aceste servicii. As dori sa reziliez contractul cu ei desi mai am 1 an de contract verbal. Le voi da telefon luni. Au ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)