buna ziua as dori sa stiu si eu unde se poate denunta un proprietar care inchiriaza ap fara sa plateasca la stat tin sa precizez ca eu am platit chiria fara sa ma mut inca urmeaza sa ma mut pe 1 mai dar domnul proprietar acum sa gasit sa mai ceara si garantie iar cind i-am spus ca nu pot achita si garantia a spus ca atunci pierd banii dati pt chirie , am decis sa ma mut si sa fac un contract intre dinsul si mine doar precum ca i-am dat banii inclusiv garantia ,aceasta urmeaza sa o achit azi dar as vrea sa stiu daca denunt la politie daqca se poate face ceva dupa ce il pun sa semneze contractul precum ca i-am dat banii de chirie si implicit garantia va multumesc
Stimate domn, nu stiu ce credeti ca rezolvati prin raspunsul expeditiv si neargumentat pe care l-ati dat, dar am sa fac eu treaba in locul dvs:
1. este codul consumului, nu codul consumatorilor
2. se aplica raporturilor juridice dintre operatorii economici şi consumatori, cu privire la achiziţionarea de produse şi servicii. Un proprietar nu este operator economic (adica "persoana fizică sau juridică, autorizată, care în cadrul activităţii sale profesionale fabrică, importă, depozitează, transportă sau comercializează produse ori părţi din acestea sau prestează servicii").
3. daca o sa va uitati la capitolul IX o sa vedeti ca e vorba de contracte intre comercianti si consumatori, or proprietarul nu este comerciant (adica "persoana fizică sau juridică autorizată să desfăşoare activitatea de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă").