avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pentru a importa vin din UE am nevoie de licenta, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pentru a importa vin din UE am nevoie de licenta, autorizatie sau alte documente? care ar fi acelea?

Am hotarat sa distribuim in Romania cateva sortimente de vin din Italia. Deoarece este un lucru nou pentru noi, nu stim daca avem nevoie de documente speciale pentru a importa bauturi alcoolice si anume vinul. Am reusit sa aflu ca nu se platesc taxe vamale iar accizele se platesc doar la vinul spumos. Inca imi este neclar ce este antrepozit fiscal sau antrepozit autorizat si daca avem nevoie de asa ceva pentru a putea importa si comercializa vinuri.
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Producere, transport ºi comercializare bãuturi alcoolice iscander iscander În calitate de persoană fizică, pot transpotra şi comercializa băuturile alcoolice (vin, ţuică), produse în propria gospodărie fără să plătesc ... (vezi toată discuția)
Obligatii producator vin animis animis Buna ziua, o intreprindere individuala care se ocupa cu cultivarea strugurilor, productia si comercializarea vinului doreste sa inceapa activitatea si se afla ... (vezi toată discuția)