avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lider sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lider sindicat

1.Pot ca director sa dau afara liderul de sindicat,in urma referatelor intocmite de seful lui ,ca nu-si indeplineste in mod repetat sarcinile din fisa postului?
2.Societatea nu are posibilitati financiare de sustinere a plecarilor la sedinte,adunari,conferinte samd ale lideruluide sindicat.Cum poate legal sa nu accepte plata?
Permiteti sa va contrazic.Exista lideri de sindicat care au urmarit obtinerea acestei functii tocmai pentru a nu fi dati afara de la serviciu.Interesul lor a fost cel care a primat.La acest caz,daca vreti particular, faceam referire.Din cotizatia sindicala se dau imprumuturi membrilor,cu dobanzi mari,chiar daca unitatea are o CAR a aceluiasi sindicat.Nu stiu care sunt organele menite sa faca o verificare a evidentei sindicatelor.Nu ma refer la comisia de cenzori,ci la un organ fiscal.
Nu generalizati, suntem lideri care nu ne-am ascuns in spatele acelui articol care ne salveaza locul de munca, membrii nu pentru asta ne-au ales, noi nu suntem oameni politici, suntem oameni si colegi cu membrii nostrii. Va inteleg, am cunoscut astfel de oameni. Ma ingozeste ce spuneti, am crezut ca este vorba de dubla decontare a deplasarilor, de la sindicat si de la angajator. Din pacate membrii sunt cei care hotarasc cine ii reprezinta.
Poate o sesizare la politia economica sau adm. financiara... Un vid al legii ca aceste organizatii sa nu fie controlate economic decat daca au activitati economice.
Imi pare bine ca sunteti targovistean.Si eu la fel.Din pacate,la nivelul orasului n-am vazut o implicare a sindicatului care sa determine neinchiderea atator societati!!Dimpotriva,au avut rol determinant!
daxela a scris:

Permiteti sa va contrazic.Exista lideri de sindicat care au urmarit obtinerea acestei functii tocmai pentru a nu fi dati afara de la serviciu.Interesul lor a fost cel care a primat.La acest caz,daca vreti particular, faceam referire.Din cotizatia sindicala se dau imprumuturi membrilor,cu dobanzi mari,chiar daca unitatea are o CAR a aceluiasi sindicat.Nu stiu care sunt organele menite sa faca o verificare a evidentei sindicatelor.Nu ma refer la comisia de cenzori,ci la un organ fiscal.

In privintac ontrolului financiar , va puteti adresa ANAF-ului sau Politiei - Sreviciului de investigare a fraudelor .
pneagu a scris:

@zsidi79, aveti dreptate in privinta timpului aferent problemelor sindicale, este de pana la 40 ore. Nu a fost intentionat, si-mi cer scuze, dovada faptul ca am dat si art. din lege pe care si dv. l-ati citat..
Pentru restul aprecierilor, cunosc foarte bine ce inseamna activitate sindicala si rolul acesteia intr-o firma, rol constructiv, fara "jegmaneala", in interesul firmei si al salariatilor, asa ca nu sunt de acord cu afirmatia "interpretati multe lucruri gresit si dati sfaturi patronilor cum sa jecmaneasca pe altii".

Multe raspunsuri pe care le-ati dat au avut tenta(sau mi s-au parut mie doar) ca purtati o politica de personal si nu de resurse umane.Banuiesc ca stiti despre ce vorbesc.Esentialul este ca atata timp cat sindicatele si patronatele se lupta intre ele guvernul face cu ei,cu noi ce vrea introduce taxe,legi in mod neechitabil. Ar trebui sa fim aliati si sa ne gandim in asa fel sa profitam pe termen lung de unele lucruri si sa nu mai traim de pe azi pe maine.Daca am inteles ceva gresit imi cer scuze.
Catre daxela :
Aveti dreptate multi devin "lideri" ca sa aibe niste privilegii fara ca apoi sa se mai implice in treburi sindicale sau unde ar trebui sa se implice.Cunosc acest fenomen.Aceste lucruri incercati sa le scoateti in evidenta in fata salariatilor si ei ii vor schimba din functie.Referitor la control nimeni nu are drept de control asupra sindicatelor numai in cazul in care au actvitati economice.E prevazut in legea sindicatelor.Alte intrebari daca aveti trimiteti mail.

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Plata muncii suplimenatare pentru... liderul de sindicat arhontele arhontele Legea sindicatelor la art. 35: Membrii alesi în organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)