avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... recunoastere diploma Spiru Haret - absolvent al ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

recunoastere diploma Spiru Haret - absolvent al Facultatii de Drept

Buna ziua,
ma adresez dvs cu speranta ca voi primi un raspuns care sa clarifice situatia incerta in care ma aflu (nu numai eu) deoarece contrazice orice logica si aplicari legislative.
In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Drept si Administratie Publica,specializarea Drept forma de invatamant ID, din cadrul Universitatii Spiru Haret. Am efectuat ultimii doi ani cumulati pentru intrunirea a 240 credite. La momentul inscrierii mele era emisa Hotararea nr.1175/2006 privind organizarea studiilor universitare de licenta si aprobarea listei domeniilor si specializarilor din cadrul acestora. Hotararea este publicata in Monitorul Oficial,Partea I .nr 769 din 11/09/2006 iar prevederile ei se aplica invatamantului superior public si privat,acreditat si/sau autorizat provizoriu,care functioneaza in conditiile legii,incepand cu anul universitar 2006-2007 pentru studentii admisi in anul I.
In anul 2007 s-a emis Hotararea de Guvern nr. 676/28.06.2007 privind domeniile de studii superioare de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea, aceasta insa fiind primul act care acrediteaza si formele de invatamant.
Intrebarea mea este, in lumina celor prezentate,desi pentru mine este clar ca ,exceptand legea penala, nicio alta lege nu se aplica retroactiv,ce sanse am ca diploma mea sa fie recunoscuta de catre MECTS?
Mentionez ca exista absolventi Drept -ID care au formulat memorii la MECTS si au primit urmatorul raspuns:
---La art.3 din legea 443/2002 privind infiintarea Universitatii Spiru Haret se statuteaza:"dupa intrarea in vigoare a prezentei legi in structura Universitatii Spiru Harte vor intra si alte facultati,colegii,specializari,altele decat cele mentionate laart.2,acreditate sau autorizate provizoriu prin hotarare de Guvern,conform legii"
Va facem cunoscut facptul ca, in vederea recunoasterii studiilor,trebuie ca specializarea care a fost urmata,la o anumita forma de invatamant,sa fie acreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu conform legislatiei in vigoare la momentul inscrierii in anul I de facultate.
Forma de invatamant "ID" pentru specializraea Drept in cadrul Universitatii "Spiru Haret" nu este prevazuta in nicio hotarare de Guvern din anul 2005 si pana in prezent"--

Acesta fiind raspunsul primit de la MECTS de catre o absolventa Drept -ID cu licenta sustinuta in 2009, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine de ce,daca pana in anul 2007 nu s-au acreditat formele de invatamant ci numai specializarile,totusi se aplica HG 676/2007 retroactiv si pentru cei inscrisi in anul universitar 2006-2007 in anul I de facultate.


Va multumesc aniticipat
Laura Coiciu
absolventa-Drept -ID-2009

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)