avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ORDINE COMPENSARE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ORDINE COMPENSARE

Buna ziua!
Am si eu o intrebare:
Daca am 3 facturi cu valoare peste 10.000 lei fiecare dar care nu sunt scadente le pot trece pe toate pe un singur ordin de compensare fara a mai trece prin IMI?

Intreb acest lucru pentru ca cealalta contabila imi solicita 12 ordine de compensare #-o avand in vedere ca valoarea facturilor este aproximativ 40.000 lei.
Eu stiu asa :
a) facturile care au o valoare > 10.000 si data scadenta
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters137674, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:59, 29 Aprilie 2010
De ce nu mi se posteaza tot mesajul?
Sunteti sigura ca la editare nu s-a sters o parte din continutul mesajului? Pentru ca in baza de date nu exista decat textul pe care il vedem acum. :)
O sa incerc sa il postez iar:

Buna ziua!
Am si eu o intrebare:
Daca am 3 facturi cu valoare peste 10.000 lei fiecare dar care nu sunt scadente le pot trece pe toate pe un singur ordin de compensare fara a mai trece prin IMI?

Intreb acest lucru pentru ca cealalta contabila imi solicita 12 ordine de compensare avand in vedere ca valoarea facturilor este aproximativ 40.000 lei.
Eu stiu asa :
a) facturile care au o valoare > 10.000 si data scadenta
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters137674, utilizator
@soficu cristina a scris :
"La IMI se declara facturile restante care intra in compensare.Compensarile intre partenerii comerciali nu sunt plafonate de nicio lege.Am intalnit si eu un partener de compensare care-mi face "n" ordine cu sume pana-n 10000 pe zile diferite.Este foarte greu sa studiezi un pic si legea totusi."

------
@romandaniela: am lasat doar acest topic
:)
Aveti dreptate. Puteti face un singur ordin pentru toate facturile ce urmeaza a fi compensate si daca ordinul il intocmiti in 30 de zile de la emiterea facturilor, nu trebuie raportat la IMI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari tasia tasia Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Semnatura bilant ContSters166822 ContSters166822 La rubrica de semnaturi bilant: ''alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie''- ce inseamna conform legii 82/1991- Legea contabilitatii (vezi toată discuția)
Facturi > 10.000 lei-ordin compensare ContSters86219 ContSters86219 problema mea este: -in aprilie 2011 primesc factura de pesticide in valoare de 20.000 lei cu scadenta la 15 dec 2011. -in 14 sept.2011 emit factura de grau ... (vezi toată discuția)