avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pierdere fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pierdere fiscala

am un if si in 2008 am ramas cu pierdere fiscala de 5100 ron,ieri m`au sunat de la finante si mi`au zis sa merg la controlul fiscal de 3 ani si mi`au sugerat ca vor fi probleme pt ca am pierdere in 2008.poate cineva sa imi zica care sunt consecintele care vor decurge din cauza acestei piederi financiare,exista vreun articol de lege care sa stipuleze acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:22, 29 Aprilie 2010
Daca inregistrarile in registrul de incasari si plati sunt facute in conformitate cu prevederile Ord MFP nr. 1040/2004 si cheltuielile deductibile au fost stabilite corect, nu ar fi nicio problema ca s-au inregistrat pierderi.
De asemenea Declaratia 200 sa fie completata corect in baza datelor din contabilitate condusa.
Organele de control fiscal au obligatia si tematici de a verifica si contribuabilii care inregistreaza pierderi.
eleonor a scris:

care sunt consecintele care vor decurge din cauza acestei piederi financiare,exista vreun articol de lege care sa stipuleze acest fapt?


ART. 80

Stabilirea venitului net anual impozabil

(3) Pierderea fiscală anuală înregistrată pe fiecare sursă din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole se reportează şi se completează cu venituri obţinute din aceeaşi sursă de venit din următorii 5 ani fiscali.
(4) Regulile de reportare a pierderilor sunt următoarele:

a) reportul se efectuează cronologic, în funcţie de vechimea pierderii, în următorii 5 ani consecutivi;

b) dreptul la report este personal şi netransmisibil;

c) pierderea reportată, necompensată după expirarea perioadei prevăzute la lit. a), reprezintă pierdere definitivă a contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, o intreprindere individuala ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit anual si pierderea din anul precedent? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cheltuielile facute la infiintarea unui cmi in luna decembrie 2013 pot fi deduse din veniturile realizate de cmi in ianuarie / februarie 2014 ? apu apu Buna ziua, sotia mea a infiintat un cabinet medical individual (CMI) in Bucuresti. La 2 decembrie 2013 a primit ultima autorizatie de functionare si a ... (vezi toată discuția)
Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)