Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intreprindere individuala

Buna ziua,
o intreprindere individuala ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit anual si pierderea din anul precedent?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 12:04, 15 Februarie 2012
e de fapt vorba de impozit pe venit,pe care nu il stabiliti d-voastra ci cei de la administratia financiara(emit o decizie de impunere) dupa depunerea de catre d-voastra a decl 200;si da se tine cont de pierderea din anul precedent(in functie de vechimea acesteia).

ART. 80 Stabilirea venitului net anual impozabil

(1) Venitul net anual impozabil se stabileşte pe fiecare sursă din categoriile de venituri menţionate la art. 41 lit. a), c) şi f) prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale reportate.

(2) Veniturile din categoriile prevăzute la art. 41 lit. a), c) şi f), ce se realizează într-o fracţiune de an sau în perioade diferite ce reprezintă fracţiuni ale aceluiaşi an, se consideră venit anual. Norme metodologice

(3) Pierderea fiscală anuală înregistrată pe fiecare sursă din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole se reportează şi se completează cu venituri obţinute din aceeaşi sursă de venit din următorii 5 ani fiscali. Norme metodologice

(3^1) Pierderile din categoriile de venituri menţionate la art. 41 lit. a), c) şi f) provenind din străinătate se reportează şi se compensează cu veniturile de aceeaşi natură şi sursă, realizate în străinătate, pe fiecare ţară, înregistrate în următorii 5 ani fiscali.

(4) Regulile de reportare a pierderilor sunt următoarele:

a) reportul se efectuează cronologic, în funcţie de vechimea pierderii, în următorii 5 ani consecutivi;

b) dreptul la report este personal şi netransmisibil;

c) pierderea reportată, necompensată după expirarea perioadei prevăzute la lit. a), reprezintă pierdere definitivă a contribuabilului. Norme metodologice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere fiscala eleonor eleonor am un if si in 2008 am ramas cu pierdere fiscala de 5100 ron,ieri m`au sunat de la finante si mi`au zis sa merg la controlul fiscal de 3 ani si mi`au sugerat ... (vezi toată discuția)
Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)
Impozit castig din vanzare actiuni teodor11 teodor11 Buna ziua, Daca in anul 2011 am avut pierderi de 10000ron din vanzare actiuni si in anul 2017 am avut venit de 10000ron mai trebuie sa platesc impozit? ... (vezi toată discuția)