avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Calitatea de jurist
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Calitatea de jurist

Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un an de la terminarea facultatii incepe sa lucreze intr-o companie ca asistent managerial si dupa 2 ani este incadrat consilier juridic.poate semna acte in nume propriu ca si jurist daca nu este inscris in uniunea juristilor?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Acte in nume propriu poate semna orice persoana:)
Dati-ne mai multe detalii la ce va referiti.
Inscrierea in CCJ nu e obligatorie, doar daca doriti sa va definitivati in profesie etc.
Veti gasi raspunsul pe larg la aceste intrebari in Legea si Statutul consilierilor juridici...nu trebuie decat sa dati un search pe Google! B-)

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
persoana care acum lucreza ca jurist intr-o companie este obligat sa se inscrie in CCJ?daca nu se inscrie in CCj asta inseamna ca nu se poate definitiva in profesie?este posibil sa practice ca si jurist un an, doi si apoi sa se inscrie in CCJ?pentru definitivare se da un examen , de fapt am inteles ca se pregateste o lucrare care se sustine in fata CCj.Am dreptate?si daca practica ca si jurist dupa perioada de 7 ani se poate definitiva ca avocat, fara sa fi fost inscris in CCj?
Multumesc pentru raspuns
Multumesc domnule Stan.daca eram de profesie poate reuseam sa inteleg textele de lege. am apelat la dvs. ptr ca nu ma pricep.multumesc oricum pentru raspuns
poti aviza din punct de vedere juridic orice document.e bine sa te inscrii si in CCJ PT a putea fi c.j. definitiv.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)