avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Valoare indemnizatie somaj 2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Valoare indemnizatie somaj 2010

Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog frumos care este valoarea indemnizatie de somaj in acest moment in Romania? Am citit undeva ca "La acest procent se adauga pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate. " Este adevarat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shumy , utilizator 10:48, 30 Aprilie 2010
Legea 76/2002 Art.39 (3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
Asta am vazut si eu. Rugamintea mea cea mare este sa-mi spuneti-mi si mie aceste procente la ce valoare a somajului se adauga. Mai exact care este valoare indemnizatiei de somaj la aceasta ora in Romanaia???
75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, la care se adauga cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, mentionate de catre d-ul pneagu.
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate .. cotele sunt cele postate mai sus de colegul nostru.
1. La aceasta ora, in Romania, salariul minim brut garantat in plata este de 600 lei.
2. 600 x 75% = 450 lei.

Alte discuții în legătură

Somaj trueblack trueblack Ce valoare are somajul in cazul in care ai 13 ani de munca neintrerupti si un salariu actual de 1634 ron net.Multumesc. (vezi toată discuția)
Calcul somaj Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! o intrebare va rog...cum se calculeaza indemnizatia de somaj? de exemplu eu am avut salar brut 1750 in cim , net in jur de 1450-1600 ( includeau ore ... (vezi toată discuția)