avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... deducere tva autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

deducere tva autoturism

Sunt administratorul unei firme nou infiintate si nu am inca nici un angajat. Urmeaza sa fac angajari cat de curand. Doresc sa cumpar un autoturism cu 8+1 locuri, pana in 3500 kg pe care il voi folosi pentru a-mi putea desfasura activitatea (transportul angajatilor la sediul clientului si transport marfa ). Activitatea principala a firmei este de reparatii, intretinere si vanzare echipament pentru service-uri auto. Se deduce tva-ul in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters149 , utilizator 19:49, 29 Aprilie 2010
Restrictii la deductibilitatea TVA pentru masini intre 1 mai-31 decembrie 2010

Restrictii la deductibilitatea TVA pentru masini intre 1 mai-31 decembrie 2010 Firmele vor putea deduce TVA, pana la 31 decembrie 2010, doar pentru masinile folosite la anumite activitati, precum taximetria, scolile de soferi sau utilizate in scop comercial in vederea revanzarii.

In schimb, nu se vor mai face deduceri de TVA pentru autoturismele destinate exclusiv transportului rutier de persoane, limitarea fiind inclusa in ordonanta de urgenta aprobata, sambata, Sambata, 11 Aprilie 2009 in sedinta de Guvern,

Definitia prezentata in ordonanta pentru autoturism este orice vehicul rutier motorizat exclusiv destinat pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kilograme si cu maximum 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului.

Interdictia de deducere a TVA nu vizeaza si autoturismele utilizate pentru revanzare, inchiriere, instruirea de catre scolile de soferi, activitatea de taximetrie, precum si autoturismele utilizate exclusiv interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, precum si cele folosite de catre agenti ..
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters149, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)