avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara trecere la tva lunar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara trecere la tva lunar

Am o firma care plateste tva trimestrial. A efectuat o achizitie intracomunitara in valoare de 370 lei. Se depune formularul 092, si trece la tva lunar, depune si decl. 390. Intrebarea mea este, daca din 2011 poate reveni la tva trimestrial?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 23:33, 30 Aprilie 2010
se poate., dar cu condita sa nu mai efectuati achiziti intracomunitare..

(62) Persoana impozabilă care potrivit alin. (61) este obligată să îşi schimbe perioada fiscală trebuie să depună o declaraţie de menţiuni la organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care generează această obligaţie, şi va utiliza ca perioadă fiscală luna calendaristică pentru anul curent şi pentru anul următor. Dacă în cursul anului următor nu efectuează nicio achiziţie intracomunitară de bunuri, persoana respectivă va reveni conform alin. (1) la trimestrul calendaristic drept perioadă fiscală. În acest sens va trebui să depună declaraţia de menţiuni prevăzută la alin. (6).

din 2012 poate reveni, adica daca in cursul anului 2011 nu efectueaza nici o achizitie intracomunitara.

vedeti si titlul decl. 094.
094 Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent (OPANAF 7/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Trecere la tva trimestrial colorana colorana Buna seara! Detin un SRL infiintat in 2012, platitor de tva lunar si impozit pe venit, am facut si o achizitie intracomunitara in aprilie 2014 . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)