avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Este legala forma unui contract de colaborare pt un ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Este legala forma unui contract de colaborare pt un job de 4h pe o perioada de 2 luni?

Am citit mai multe opinii despre acest subiect pe forum si am inteles ca nu exista un temei legal pt un contract de colaborare intre un SRL si o pers fizica, dupa prevederile noului cod civil, pt o activitate ce depaseste 2h/zi. Atunci care este solutie in cazul unui job pe o perioada de 2 luni, perioada in care se inlocuieste angajatul stabil, si in care 4h/zi este limita orelor in care se inlocuieste persoana aflata in concediu. Si daca se poate incheia un contrac de prestari servicii unde se declara de catre SRL aceasta colaborare?!
Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: anamaria_ioan , utilizator 10:10, 4 Mai 2010
Se incheie CIM cu timp partial pe durata determinata.
Se poate incheia un contract de prestari servici, SRL-ul nu il declara niciunde, ci doar inregistreaza in contabilitate, plata efectuata in temeiul acelui contract. Pers fizica il declara la finante.
Se poate incheia un contract de prestari servici

Si in cazul in care persoana fizica nu este autorizata?
pneagu a scris:

Se poate incheia un contract de prestari servici

Si in cazul in care persoana fizica nu este autorizata?


Mea culpa, am uitat sa mentionez faptul ca persoana fizica este una neautorizata, si anume un student.
Imi sustin prima interventie: CIM cu timp partial pe durata determinata.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru activitati sporadice sau de maxim 2 ore zi mitdan67 mitdan67 am o intrprindere individuala cu activitate de comert si mai exact telefoane mobile . calculatoare si accesorii pentru acestea. Pentru a asigura garantia la ... (vezi toată discuția)
Angajare sau colaborare cristina_virciu cristina_virciu Buna seara! Va rog, spune-ti-mi, daca este posibil: daca in acest moment am contact de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, ce ... (vezi toată discuția)
Activitati principale - hotel si restaurant ContSters167247 ContSters167247 In cazul in care restaurantul functioneaza numai si numai la evenimente (nunti, botezuri, Craciun, Revelion, sf.Ion, etc) si nu imi pot permite sa angajez ... (vezi toată discuția)