avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Va rog, o clarificare pentru taxarea TVA !
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Va rog, o clarificare pentru taxarea TVA !

Am cautat pe foarte multe site-uri si forum-uri dar nu am gasit nicaieri ceva concret, care sa zica clar DA sau NU. Problema este in felul urmator:
O persoana juridica (SRL) inregistrata in Romania, platitoare de TVA presteaza servicii ONLINE (inchiriaza spatiu de stocare pe server). Cum se va factura la clienti, in cazul in care acestea sunt persoane fizice din afara UE ? Dar daca sunt din UE ? Daca sunt persoane juridice se schimba cu ceva ?

Am citit articolul legii care reglementeaza TVA`ul , unde scrie ca daca serviciile sunt prestate pe teritoriul Romaniei, atunci se va aplica TVA. Dar in cazul acesta serviciile sunt prestate online , iar spatiul care este inchiriat nu se afla in Romania.
Persoanelor fizice din Romania este clar ca li se va factura cu TVA, dar cum facturez :
a) Persoane fizice rezidente UE
b) Persoane fizice rezidente in afara UE (SUA, China, etc.)
c) Persoane juridice inregistrate in UE
d) Persiane juridice inregistrate in afara UE.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 20:10, 3 Mai 2010

:( am o zi proasta...scuze ..


dar uite un link care ajuta:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)
Tva intercomunitar vio38 vio38 Cum factureaza o firma cu sediul in Romania o prestare de serviciu catre o societate dintr-o tara a a UE, pentru un serviciu prestat aici in tara? Se percepe ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)