avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intretinere de contact sexual cu minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intretinere de contact sexual cu minora

daca un tanar intretine contact sexual cu o minora cu voia minorei (adica minora cauta pe tanar pentru a intretine un contact sexual ) la ce cod penal este incadrat?:-?
:-/
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:23, 28 Noiembrie 2015
cati ani are minora?
ART. 198 Cod Penal


Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
si daca minora ar avea 13 ani, cum ramane cu "voia minorei"? B-)
14 anı
Daca minora are 13 sau 14 ani fapta constituie infractiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)