avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata daune morale ...nu am venit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata daune morale ...nu am venit

Buna ziua,
In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate.
Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare .
Fiecarei victime trebuie sa-i platesc daune morale si materiale in valoare de peste 50.000 RON in solidar cu asiguratorul.

Cum eu nu am niciun venit, mi se va stabili o rata de plata ???
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
popadrian87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:12, 3 Mai 2010
Asiguratorul va plati raportat la valoarea asigurata... restul dvs.
Asta cam ce inseamna?
Inseamna ca si dvs. trebuie sa platiti o parte din acea suma , partilor vatamate.
In cazul in care nu platiti, se va pune in executare sentinta de catre executorul judecatoresc, la cererea partilor vatamate.
In solidar insemanca plateste asiguratoru pt dvs. ( pana la suma asigurata) apoi va recupera de la dvs. Nu aveti venituri se executa bunurile( alesvs, comune)
Ma intreb, daca ati avut o polita RCA valabila la data evenimentului, de ce nu s-au platit daunele de asiguratorul RCA al dv.? In ce priveste plata, de regula asiguratorul accepta plata in rate dar trebuie discutat cu ei.

Alte discuții în legătură

Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)
Daune totale rca ? mihai c mihai c Buna ziua, Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)