Buna ziua,
In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate.
Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare .
Fiecarei victime trebuie sa-i platesc daune morale si materiale in valoare de peste 50.000 RON in solidar cu asiguratorul.
Cum eu nu am niciun venit, mi se va stabili o rata de plata ???
Am avut o polita RCA Carpatica-valabila in acel moment.
Procesul s-a incheiat de curand.
Eu doream sa stiu daca voi fi nevoit sa platesc vreo suma atat timp cat nu am un venit.
Un mic amanunt care vad ca nu il aminteste nimeni. In 2008 suma asigurata a fost de 150k euro pentru daune materiale, parca 500k pentru victime. Omul avand asigurare valabila, de ce trebuie sa mai plateasca, in conditiile in care suma hotarata de instanta e inferioara sumei maxime asigurate?
Din pacate, sunt numeroase hotarari care inca mai obliga asiguratorul in solidar cu inculpatul, la plata daunelor materiale si morale retinute de instanta in urma unui accident rutier. In mod firesc, aceste daune, inclusiv cheltuielile medicale ale spitalelor si onorariile avocatilor partilor civile trebuie platite doar de firma de asigurari, atata timp cat nu se depaseste limita maxima valabila la data producerii accidentului, dar nu stiu cum s-au formulat apararile si daca avocatii au incidat disp. legislatiei speciale din domeniul asigurarilor sau au mers doar pe dreptul comun. Pentru anul 2008 limita e de 750.000 Euro, suficient cred eu, sa se acopere toate daunele.
E bine sa vorbiti cu partile civile si sa le indrumati direct catre Carpatica, in vederea incasarii banilor.
Daune totale rca ?
mihai c
Buna ziua,
Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)