avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune totale RCA ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune totale RCA ?

Buna ziua,
Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune totale, plus epava masinii lovite de pe urma RCA-ului meu. Pe langa acest lucru imi mai solicita si mie o suma de bani destul de consistenta, bani pe care eu nu ii am. Conform legii ma poate actiona in instanta ca sa poata solicita daune suplimentare, si daca da, care sunt sansele de a castiga un eventual proces ?????
Multumesc,
Mihai.
Cel mai recent răspuns: ContSters194646 , utilizator 20:26, 22 Februarie 2011
daca esti asigurat RCA, asiguratorul va plati daunele materiale si morale in limitele prevazute de lege. nu cred ca aceste limite vor fi depasite deci nu are nici un temei sa iti ceara bani suplimentari.
Conform legii RCA-ul acopera intreaga dauna
Conform legii, nu numai ca nu poate cere sume suplimentare, dar risca sa fie acuzat de intimidare si santaj.
Sa nu platiti nimic si sa nu cedati santajului sau chiar daca va da in judecata. Atata timp cat ati avut o polita RCA valabila la data evenimentului toate daunele rezultate indiferent de natura lor ( materiale, morale, spitalicesti ) vor fi platite de asiguratorul dv in limitele prevazute de lege. Daca va mai ameninta ar fi bine sa-l inregistrati si sa prezentati inregistrarea organelor de politie.
da dar asigurarea mea cica ar fi una "limitata" si diferenta ar trebuii sa o platesc eu asa mi-a spus pagubitul .

Alte discuții în legătură

Plata daune morale ...nu am venit popadrian87 popadrian87 Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate. Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare . Fiecarei victime ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)