avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am batut 2 persoane vreau sa stiu ce pot sa patesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am batut 2 persoane vreau sa stiu ce pot sa patesc

pe data de 1 mai am atacat cu un cutit o persoana fara sa ii cauzez vro rana o sperieture buna si doi pumni iar unui prieten de al lui o scandura in cap .vreau sa stiu ce poate sa faca ?sau daca este caz penal ?nu au zile de spitalizare
Chiar daca dvs vi se pare ca nu ati facut prea mult rau....sa stiti ca ati savarsit infractiuni.
Daca partile vatamate se duc la medicina legaga si-si scot certificat medico-legal , apoi depun plangere penala....o sa ajungeti sa fiti cercetat penal.
Cat despre infractiunea savarsita....in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se face si incadrarea juridica a faptei: loviri si alte violente sau vatamare corporala.
~ Conținut șters la cerere ~
Afirmatia dvs conform careia ei au dat deja niste declaratii precum si eu,probeaza ca exista o plangere si prin audierea dvs ,exista demarata cercetarea faptelor sesizate
In raport de aspectele declarate de partile vatamate,politia va dispune masurile legale .
Eventuala impacare cu partile vatamate,inclusiv in conditia acordarii unor sume finaciare, inlatura raspunderea penala
Indiferent ,ramane in cercetare detinerea in loc public a unui cutit care a fost utilizat impotriva partilor vatamate
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Mie in afara de consecxintele juridice ale faptelor aratate,ni se pare ingrijoratoare seninatatea declaratiei userului,care parca ne povestetste cum s-a dus sa cumpere paine si minimalizeaza constient,cred eu consecintele faptelor sale.
Eu cred ca pentru astfel de fapte ,legsilatia este prea permisiva si astfel de persoane,cu o agresivitate pogorata parca din regnul animal,dar mai ales cu o usurinta deosebita in a relata violente,ar trebui sa stea mai mult in dosul gratiilor spre a chibzui mai mult.
Nenrorocirea pe care o traim este ca astfel de "forme de exprimare" s-au indesit si a s-au acutizat,vizandu-se in primul rand siguranta cetateanului de rand.
Cred ca undeva in niste"custi" ar fi loc destul.
starea de betie, chiar daca a fost "de buna voie" se poate interpreta si intr-o circumstanta atenuanta in cazul in care ati fost provocat de catre victime.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala leitoxp leitoxp Buna seara ! La ce ma pot astepta victima avand un certificat medico-legal de16-18zile ingrijiri medicale? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Caz penal?? maria-magdalena maria-magdalena cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)