avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna ziua,
La o intersectie (in forma de T) eu veneam din drumul fara prioritate si am oprit la stop sa ma asigur pentru a intra in drumul cu prioritate, prin viraj la dreapta. Din stinga mea, de pe drumul cu prioritate venea un biciclist, care nu a semnalizat insa a virat la dreapta sa intre in drumul fara prioritate (in timp ce eu eram oprit) dar nu a mers pe sensul sau (probabil s-a dezechilibrat) si s-a izbit in masina mea, in portiera, cazind de pe bicicleta. Eu m-am speriat cind am auzit izbitura, am deschis portiera sa vad ce s-a intimplat dar biciclistul s-a ridicat, s-a urcat pe bicicleta si a plecat inainte pe drumul de pe care veneam eu( nici nu i-am vazut fata). Eu m-am uitat la masina, nu are nici o urma de lovitura, intre timp biciclistul era deja la vreo suta de metri distanta si pedala inainte, nu am putut vorbi cu el. Am pornit masina si am plecat fara sa anunt pe nimeni.
Intrebarea este daca am procedat corect sau trebuia sa anunt politia. Poate fi considerat un accident? Masina nu are nici o dauna iar biciclistul a plecat pe bicicleta fara sa apuc a vorbi cu el. Daca s-a speriat pe moment si a plecat, insa avea vreo rana cu care ulterior sa ajunga la medic? Eu cum trebuia sa actionez pe moment?
Multumesc pentru sfat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:59, 4 Mai 2010
si eu as fi procedat ca dvs... nu suntem noi responsabili de toti betzivii care se dezechilibreaza si cad peste noi-respectiv peste masina noastra.
Avokitten a scris:

si eu as fi procedat ca dvs... nu suntem noi responsabili de toti betzivii care se dezechilibreaza si cad peste noi-respectiv peste masina noastra.


De aceeasi parere sunt si eu.
Nu cred ca aveti de ce sa va faceti probleme,omul si-o fi dat seama,fie ca agresit,fie era intr-o anume stare care va disculpa si a preferat sa isi continue deplasarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un biciclist. mi s-a reținut permisul deși nu am fost vinovat, după cât timp se clasează dosarul penal? alexklumea alexklumea Buna ziua ! In urma cu cateva zile, fiind in trafic, executam viraj la stanga pe o strada laturalnica, dintrun bulevard din Bucuresti, intersectia nefiind ... (vezi toată discuția)