avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate prima casa

Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca dupa casatorie pot fi trecuta si eu proprietar al acestuia sau el va figura in continuare cu acest bun,fiind considerat bun dobindit inainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:35, 6 Mai 2011
Doamne!
Nici nu te-ai casatorit si te si gandesti la avere`!
POti face un contract prenuptial..ca doar nu te mariti ca sa ai drept la casa cu rate lunare..daca creditul e facut pe o durata de 30 ani si pana atunci nu terminati de achitat ratele nu cred ca e cazul sa va ganditi la "proprietate" pentru ca pana atunci proprietar de drept este statul..iar ca orice bun, chiar daca a fost achizitionat inainte de casatorie dupa casatorie devine bun comun!
Succes!
In obtinerea unei proprietati pe numele d-voastra si nu a unui sot proprietar!
Pe contractul de vanzare cumparare puteti fi trecuta chiar de acum..pe cel de credit doar el iar pe cel de vanzare cumparare si d-voastra!
=D>
Nu de avere e vorba ci de a sti si ce implicatii are situatia in care m-as afla daca ar trebui sa contribui si eu la rata creditului, iar acest lucru sa nu se reflecte si pe acte
nu orice bun dobandit inainte de casatorie devine bun comun dupa casatorie "arama". spre exemplu eu am dobandit un imobil prin donatie iar sotul meu dc va vrea sa "bye-bye" cu atat ramane cu bye-bye ca proprietatea imobilului nu se va divide in veci, asa ca...
hopeless1 are dreptate si nu are.
Bunul dobantit inainte de casatorie a fost achitat. Nu datorii la banci sau altele.
Deci, daca prietenul (viitorul sotu cumpara ceva sub credit), apoi va casatoriti,
in cazul unu partaj, doamne fereste, se stabileste in felul urmator:
Pana la data de x inainte de casatorie, s-a achitat suma de x din credit.
Dupa casatorie ce se achita din credit este considerat bun dobandit in cursul casniciei.
Ex:
casa de 100 mii euro, a achitat 25.000 singur inainte de casatorie.
Impreuna dupa casatorie ati achitat impreuna 75 000 euro
Asta inseamna ca tu beneficiezi jumate din cei 75.000
Din experienta iti spun sigur asta
Daca poti fi trecuta in acte nu stiu, stiu doar ca el conform contractului de creditare este obligat sa anunte banca daca se insoara.
Vorbeste cu un notar, iti fa spune acelas lucru

Alte discuții în legătură

Achitare credit casa dupa casatorie Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua! Am si eu o mica intrebare si sunt sigur ca cineva de pe acest forum ma poate ajuta! :) Sora mea a luat acum 1 an un apartament pt care a dat 20% ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)