avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nefinalizare casco uniqa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nefinalizare casco uniqa

in seara zile de 17 feb 2010 am avut un accident cu masina personala renault megane. fiind tarziu aproape orele 00 ploaie marunta si sub zero grade ceata de nu se vedea la 3 metri am vrut sa ocolesc o groapa imensa am franat usor si in ciuda faptului ca masina este sau era dotata cu abs si cauciucuri de iarna am derapat si m-am izbit frontal intr-un pom. datorita centurii pe care o port de fiecare data cred ca sant acum in fata calculatorului si scriu doleantele mele privind acest caz. tot in acea seara am fost la politie am declarat accidntul si a 2 zi m-am prezentat la service meridian pt constatare. dupa o sapt mi sa dat devizul cu 86% dauna. mi sa spus ca intra la dauna totala pt ca este peste 75% valoarea prejudiciului. m-am prezental la firma unde am asigurare casco mai exact uniqa si fara sa stea la discutii cu mine miau spus sa le las dosarul si ma vor suna ei. nici macar nu sa prezentat acel domn sau sa imi spuna ce am de facut in continuare. dupa 2 sapt am aflat un nr de tel de la uniqa si in decurs de cateva zeci de tel am vb cu un domn si mia spus ca se fac cercetari vizavi de dinamica accidentului. tot dupa forumuri am citit ca trebuia sa fac si cerere de despagubire pe care am facuto si am depuso la receptie dupa o luna de cand depusesem dosarul cu devizul si actele necesare. abia atunci am aflat si eu nr de dosar. dupa inca o luna miau spus ca nu se poate finaliza nimik pt ca nu au factura care face dovada procurarii masini. le-am duso si pe aceea si de ica o luna astept. nu am primit nici macar un telefon abosult nimik. sant in imposibilitatea de a mai stii ce sa fac sau cui sa ma adresez. masina dupa data de 18 feb se afla inca in serviceul meridian. nu vreau sa stiu cat ma va costa sa o ridic. masina este 2007 full cu 50 mii km. miau mai spus ca valoarea politei in caz de accident este peste pretul pietei de parca eu sant vinovat ca ei miau trimis mail cu 5 oferte si eu am aleso pe cea la care am crez ca ma incadrez. pe an ma costa 950e si valoarea despagubirii era in jurul a 14 mii e. nu ma intereseaza sa castig cat vreau sa imi recuperez banii care i-am platit pe masina. nici macar un tel nu am primit pt o negociere cum am aflat de altfel ca se mai procedeaza. ce ma indrumati sa fac pt ca nu am nici o idee despre ce va fi. multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:26, 18 Iunie 2010
Faceti o cere scrisa si inregistrata la asigurator in care solicitati raspuns cu privire la stadiul dosarului.
In cazul in care nu va raspund sau raspunsul va nemultumeste in raport cu conditiile din contractul de asigurare facti o sesizare si la CSA.
Iar ultima cale, dupa ce faceti o solicitare de conciliere cu asiguratorul, nu va ramane decat sa cautati un avocat specializat in asigurari si sa deschideti actiune in instanta.
Multa bafta !
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti acum este sa mergeti le asigurator sa vedeti starea dosarului si sa incercati o conciliere. Daca nu va lamuriti cu ei, atunci anuntati-i ca va veti adresa CSA si inaintati o plangere acestui for. Totusi am rezerve fata de orice demers, deoarece nu cunosc amanunte cu privire la accident, unde s-a deschis dosar de dauna, cine a facut constatarea, ce a scris constatatorul in actul de constatare, cum s-a ajuns la concluzia ca este dauna totala, daca exista un deviz de raparatie estimativ pe baza constatarii si cum ati fost instiintat de concluziile constatatorului. Dupa ce aflu toate acestea va pot da un sfat mai bun.Va astept!
masina dupa accident am luato pe rampa si dupa ce am declarat accidentul la politie a doua zi m-am prezentat la serviceul meridian service agreat de firma casco in cauza. tot acolo au si un sediu uniqa.constatarea a facuto un inginer de la acest service si impreuna cu persoana reprezentanta qunica mi-au dat devizul . mi-au spus ca masina este avariata in proportie de 86% si costul reparatiei este undeva la 13 mii de euro.avizul de reparatie tot acest inginer mi la dat semnat de constatatorul firmei uniqa. m-au chemat telefonic la service si mi-au inmanat devizul de reparatie cu care a trebuit sa ma prezint la sediul central uniqa din bdu dacia. ce alte detalii va mai pot da??. va multumesc
Aveti doua optiuni de solutionare a dosarului care pot constitui si solutii de conciliere:
1- sa primiti de la asigurator valoarea masinii evaluata de asigurator din care sa se scada valoarea epavei si care sa va ramana dv. sa o puteti valorifica;
2 - sa primiti valoarea masinii evaluata de asigurator fara epava care poate ramane la dispozitia asiguratorului;
Daca nu vaconvin variantele oferite atunci puteti ajunge in instanta. Am omis faptul ca varianta 2 este conditionata de contractul de asigurare care poate sa prevada faptul ca asiguratorul nu este obligat sa pastreze epava si atunci nu va ramane decat varianta 1.
este putin ciudat. sincer. mi-ati scris ca sant 2 obtiuni. sa imi dea cat vor ei si sa pastrez epava sau sa imi dea putin mai mult si sa pastreze ei epava. eu sant un caz mai intelegator din fericire. doresc doar banii cat am dat pe masina. dar pana una alta contactul care exista intre mine si firma casco in cauza este facut doar de dragul de al face sau doar de dragul de a-mi lua banii.???dc sa imi dea cat vor ei?? cand am platit casco le-am zis ca nu le dau cat cer sau ca le dau prima rata peste 3 luni.?? cu alte cuvinte din ce citesc in raspunsul dvs ca sant obliga sa accept prima varianta.daca nu ma judec cu ei cine stie cati ani. nu?? nu tot ei ai evaluato cand am incheiat polita..?? sa mai ieftinit intre timp si valoatrea despagubirii in caz de dauna degeaba e o suma in contract ca tot cat vor ei sau daca vor ei imi d-au. multumesc foarte mult...................

Alte discuții în legătură

Casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar? luoana luoana Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)