avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... In legatura cu [o companie de asigurari]
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

In legatura cu [o companie de asigurari]

Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care nu sunt de acord si urmeaza sa fac o contestatie,insa cei de acolo mi-au spus ca dak voi face asta exista posibilitatea ca suma sa mi se mai scada ceea ce nu consider normal.Intrebarea mea este cum as putea rezolva situatia si daca le pot cere in schimbul banilor sa-mi repare masina?Devizul estimativ este de 3400 euro iar dansii mi-au evaluat masina buna la 1700 euro si cred ca pentru o suma de peste 2500 euro max val. devizului nu-i jecmanire.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:16, 16 Iunie 2011
Daca este vorba de un dosar de dauna pe o polita RCAse pleaca de la valoarea reala a masinii la data daunei. sa presupunem ca masina dv a fost evaluata (functie de valoarea de nou, anul de fabricatie, nr de km la bord, starea de intretinere etc) la suma de 2500 euro. Dv nu puteti primi ca despagubire mai mult decat suma de 2500 euro chiar daca reparatia va costa 3500 de euro pt ca ar fi imbogatire fara just temei. Este bine sa mergeti la asigurator sa-i rugati sa va faca un calcul la vedere si atunci veti intelege de ce vi se ofera suma respectiva. Daca nu va convine puteti face o plangere la CSA si ei o sa va ofere un calcul sau puteti apela la un alt inspector de daune de la alt asigurator si puteti afla astfel daca sunteti sau nu pacalit.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca dosarul a fost declarat cu dauna totala ...slabe sanse ca un asigurator sa accepte repararea masinii. Daca ati avut o polita tip CASCO, asiguratorul este obligat sa va despagubeasca valoarea din polita scazand eventualele fransize si valoarea epavei (in caz de dauna totala).
Daca nu ati avut CASCO , si nu sunteti multumit de suma oferita, va trebui sa apelati la un avocat cu experienta in domeniu.
albastrel_2 a scris:

Daca dosarul a fost declarat cu dauna totala ...slabe sanse ca un asigurator sa accepte repararea masinii.


Nu asiguratorul trebuie sa accepte reparatia masinii ci clientul.Mai precis sa accepte sa suporte diferenta dintre valoarea reala si valoarea devizului.Normele de despagubire RCA prevad acest lucru , insa in mod viclean, inspectorii de dauna sustin/propun/insinueaza cu totul altceva;) si se reped la dauna totala, fara reparatie, adica 75% din valoarea reala plus epavaB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)
Dauna totala sau plata reparatiilor gexgec gexgec Buna ziua, Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839. Cei de la casco au dreptul sa o declare ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)