avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare recidivisti

Buna, am si eu o intrebare. Tatal unei prietene este recidivisti, a savarsit doua pedepse pentru furt, in ce conditii se poate face reabilitarea? Am mai citit pe forum un topic asemanator dar nu am inteles daca la termenul care trebuie sa treaca se face suma celor doua pedepse sau se i-a in considerare doar ultima. Are nevoie de cazier pentru PFA. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:06, 4 Mai 2010
Este vorba de reabilitare juecatoreasca al carei calcul se va face
conform art. 135 C.pen
in functie de pedeapsa primita.
Acesta va trebui sa faca dovada si celorlalte conditii cerute de lege.
Sa depuna la instanta care a pronuntat sentintele de condamnare, o cerere de reabilitare si se va solutiona. In cazul in care nu a intervenit reabilitarea de drept, se va indica data cand aceasta va putea fi ceruta in conditiile legii.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Spuneti-ne daca stiti cati ani a primit si cand pedeapsa a fost executata sau considerata executata..a fost cu executare sau cu suspendare? Fiindca in functie de data la care pedeapsa a fost executata , impreuna cu durata pedepsei la care mai adaugam un nr de ani, putem afla daca poate face cererea de reabilitare.
In principiu, daca a executat o pedeapsa intre 1 si 5 ani, va fi reabilitat dupa trecerea unui termen de 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei, daca a avut o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 10 ani, dar mai mare de 5 ani, va putea fi reabilitat dupa 5 ani plus jumatate din durata pedepsei pronuntate .
Din cate isi aduc aminte prima pedeapsa a fost de 6 ani dar s-a redus la 4 si s-au executat 2 ani cu suspendare iar a doua a fost de 4 ani din care sau executat 2 ani cu suspendare. Deci sa inteleg ca se face suma intre cele doua pedepse executate, adica 4 ani si se considere 2 ani pana la reabilitare, la care se mai adauga 4 ani, adica 6 ani trebuie sa treaca de la eliberare? Am mai citit in codul penal ca trebuie sa aibe un loc de munca, el nu are momentan loc de munca dar vrea sa devina PFA pentru asi deschide un magazin mic. E obligatorie aceasta conditie? Multumesc.
Conditia cu privire la termen trebuie analizata cu dosarul in fata.In caz contrar exista riscul ca informatia sa fie eronata din lipsa de date certe.
Ar trebui sa platiti un avocat care sa mearga la dosare.Vedeti insa sa fie serios si sa il platiti suficient pt ca altfel veti deschide procesul auirea.
Faptul ca este recidivist nu constituie un impediment.
Daca nu a avut loc de munca trebuie sa fi trait din ceva.Din ce a trait?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

reabilitarea judecatoreasca a pedepsei de 10 ani pentru omor- calcul termen liviaioana liviaioana Buna ziua, daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)
Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis? isshmen isshmen Buna seara, In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca dinu1976 dinu1976 cum se calculeaza dupa o condamnare cu executare? (vezi toată discuția)