avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare recidivisti

Buna, am si eu o intrebare. Tatal unei prietene este recidivisti, a savarsit doua pedepse pentru furt, in ce conditii se poate face reabilitarea? Am mai citit pe forum un topic asemanator dar nu am inteles daca la termenul care trebuie sa treaca se face suma celor doua pedepse sau se i-a in considerare doar ultima. Are nevoie de cazier pentru PFA. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:06, 4 Mai 2010
eu nu fac penale insa cred ca doar ultima pedeapsa aplicata se ia in calculul reabilitarii:D indiferent..
restul sunt aiureli sau daca nu, sunt solutii pt a ajunge la reabilitarea ultimei sanctiuni:)
Eu cred ca cea mai mare auireala este sa calculezi ceva fara sa stii de cand sa incepi sa calculezi...
E adevarat ca nu trebuie sa faci penale ca sa iti dai seama de acest lucru...
Cred ca pentru a avea un raspuns complet,trebuie sa revenit cu datele exacte pentru ca fara a cunoaste dispozitivele sentintelor de condamnare nu vi se pot furniza informatii exacte.
Sigur, este vorba despre reabilitarea in urma ultimei pedepse aplicate, intrucat , daca anterior au mai fost aplicate pedepse ce au fost executate , considerate executate si nu au fost reabilitate, daca cea de-a 2-a infractiune s-a comis in interiorul termenului de incercare, deci in situatii de acest gen , la aplicarea celei de-a 2-a pedepse s-a luat in calcul starea de recidiva si dupa caz , pedepsele fie s-au contopit fie s-au cumulat. În acest caz trebuie avut în vedere termenul de reabilitare calculat în funcţie de condamnarea cea mai gravă, care curge din momentul expirării duratei pedepsei ultimei condamnări. În cazul concursului de infracţiuni termenul de reabilitare se va stabili în raport de pedeapsa cea mai gravă, socotindu-se în durata acesteia şi sporul aplicat.
Asa incat , nimeni nu va poate spune intocmai daca reabilitarea s-a implinit sau nu , daca nu are date clare. Poate aflati detalii si reveniti.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

reabilitarea judecatoreasca a pedepsei de 10 ani pentru omor- calcul termen liviaioana liviaioana Buna ziua, daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)
Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis? isshmen isshmen Buna seara, In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca dinu1976 dinu1976 cum se calculeaza dupa o condamnare cu executare? (vezi toată discuția)