Va multumesc pentru raspuns. Cam asa ma gandeam si eu insa mai e o problema. Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. In ultimi 6 ani matusa mea a folosit toata casa, a facut chiar si modificari fara acordul meu: a zidit o usa de acces(dinafara) care separa o camera de altele, a pus centrala si geamuri termopane. Eu nu vreau sa-i vand partea mea, dar ea ma ameninta ca ma da in judecata pentru lucrarile din casa. Sigur ca poate sa o faca, asta nu ma indoiesc. Dar ma intreb: daca a facut acele modificari fara acordul meu poate avea castig de cauza? Nu ar trebui sa aiba aprobari de la primarie pentru schimbari? Primaria nu cere prezenta tuturor proprietarilor? Ce poate cere pentru aceste lucruri?
Daca nu v-ati exercitat dreptul de optiune succesorala, in termen de 6 luni de la decesul tatalui dvs., iar matusa dvs. prin acceptare tacita, si-a manifestat dreptul de optiune succesorala, practic acceptand mostenirea de pe urma defunctului dvs. tata (a folosit/administrat/a facut acte de dispozitie asupra intregului imobil), in situatia existentei unei dezbateri a succesiunii in instanta, posibil ca aceasta sa invoce prescriptia dreptului dvs. de optiune succesorala iar instanta sa constate ca ea este unica mostenitoare.
Exista si acest risc...
~ final discuție ~