avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare in functie -drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare in functie -drepturi

In urma reintegrarii angajatorul este obligat sa acorde toate drepturile de la data reintegrarii.
In situatia in care anterior concedierii, angajatul a beneficiat de tichete de masa dar la data reintegraii, angajatorul nu a acordat si contravaloartea acestor tichete de masa deoarece nu era stipulat in CIM.
Are actiune directa impotriva angajatorului si pentru obligarea acestuia la plata contravalorii tichetelor de masa la care ar fi avut dreptul, bineinteles in cadrul termenului de prescriptie de 3 ani ?
Mentionez acordarea tichetelor nu era prevazut in CIM, dar prin concediere nelegala angajatul a pierdut si acordarea acestor tichete de masa.
Cel mai recent răspuns: popescu marcela , utilizator 11:18, 4 Mai 2010
Acum in firma se mai acorda tichete de masa?
Daca nu, pana la ce data s-au acordat?

Avand in vedere ca tichetele de masa se acorda in conditiile stipulate de lege si nu reprezinta o obligatie a angajatorului, cf legii aceste tichete se acorda numai in perioadele in care BVC este pe plus.
Daca acum nu se mai acorad, salariatul reintegrat poate solicita contravaloarea lor de la data concedierii abuzive si pana la data la care s-au acordat.
Bonuri de masa s-au acordat si dupa concedierea anulata. In acest moment nu se mai acorda.
Prin urmare angajatul este indreptatit sa ceara si contravaloarea bonurilor pana la data cand nu s-au mai acordat salariatilor.
De acord ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti -reintegrare popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma reintegrarii pe vechiul loc de munca un salariat a beneficiat de acordarea drepturilor banesti. Dar in perioada concedierii -reintegrarii ... (vezi toată discuția)
Interpretare - "toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat" Paul Simion Paul Simion Speta: angajatul castiga procesul prin care a solicitat anularea deciziei de concediere si obtine o sentinta prin care fostul angajator este obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a concedierii ilegale Instantlife Instantlife Se calculeaza si contravaloarea tichetelor de masa? Multumesc (vezi toată discuția)