avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

Buna ziua! Poate fi tatal decazut din drepturile parintesti daca nu isi viziteaza copilul decat o data pe an si are un dezinteres total fata de acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 13:05, 4 Mai 2010
Nu,in acest caz nu este posibila decaderea din drepturile parintesti.
Decaderea se face doar in anumite conditii,prevazute in art.109 C.fam.

Art. 109
Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania , instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
luiza2008, utilizator
nu. are obligatia sa plateasca pensie.
Pensie plateste,dar doar atat.In rest nu il intereseaza nimic ce are legatura cu copilul.In urma cu 3 luni,invatatoarea fetitei mele mi-a sugerat sa merg cu copilul la psiholog,pentru ca fetita mea i-a spus ca scopul ei in viata este sa isi faca tatal sa sufere asa cum a suferit si ea.Daca il suna fetita, ii spune ca este ocupat si ca o va suna el mai tarziu,lucru care nu se mai intampla.In afara de pensia alimentara el nu contribuie cu absolut nimic la cresterea si educarea copilului,nu ii cumpara un caiet,o pereche de sosete,nimic.Nu o suna de ziua ei,de Craciun,de Pasti,de cadouri nici nu mai vorbim,nu o duce in vacante nici macar 3 zile.Are momente cand imi spune copilul ca nu vrea sa-l mai vada pe taicasu niciodata.
Asta nu inseamna ca sanatatea psihica a copilului este afectata?
ce avantaj ar aduce dvs sau copilului, daca ati putea sa-l decadeti din drepturi? cu ce s-ar schimba situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui mona89 mona89 am si eu cateva intrebari si nelamuriri,vreau sa stiu daca pot decade p tatal baiatului meu din drepturi.noi nu suntem casatoriti,dar baiatul ii poarta ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)