avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: casa parintilor mei se afla peste drum de terenul de fotbal. Am inteles ca exista proiect aprobat la primarie pentru marirea suprafetei terenului de fotbal prin micsorarea cu 3m a drumului de acces dintre casa parintilor mei si terenul de fotbal. In conditiile in care acum drumul inseamna aproximativ 5m de covor asfaltic, iar accesul in curtea parintilor mei va deveni limitat pentru masini mari sau eventuale utilitare(masini de interventie. etc) am rugamintea sa imi comunicati daca sau ce s-ar putea face pentru a impiedica acest proiect.

Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 17:04, 5 Mai 2010
nu aveti cum sa impiedecati acest proiect, dar puteti fi despagubit.
Buna seara .
Avand in vedere faptul ca, chiar daca ar obtine despagubiri, ce mai poate sa faca cu ele daca tot nu o sa poata sa patrunda cu autovehiculele in curtea parintilor ?
Am inteles ca din 5 m din drumul de acces, se vor lua 3 m.
Daca poate patrunde cu masinile in cei 2 m ramasi,desi e cam greu, e ok.
Daca nu se poate patrunde , cum accesul este liber la justitie, puteti cere in instanta redimensionarea lucrarilor ,avand in vedere prejudiciul grav care vi s-ar creea, chiar daca este primaria la mijloc .Deci nu stoparea lucrarilor,ci doar redimensionarea lor.
Desi balanta nu e prea echilibrata intre dvs.si primarie, totusi incercati .
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Multumesc frumos de sfaturi. Si eu ma gandeam sa ii dau in judecata, insa inca mai am ceva sperante ca se va rezolva prin actualii consilieri (care s-au schimbat intre timp si care nu sint prea incantati de idee). Problema este ca se va limita si accesul catre cimitirul comunei si, in plus, proiectul prevede si inchiderea definitiva a unui alt drum de acces. multumesc inca o data!
O zi buna!
Cu placere si succes .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa asfaltarea unui drum AdrianaR AdrianaR Recent a fost asfaltat un drum comunal, aflat in administratia consiliului local, care trece prin fata locuintei proprietate personala. Ca urmare a asfaltarii ... (vezi toată discuția)
Ulita asfaltata in doua etape suprainaltata care varsa apa pluviala in curtea mea si nu imi permite sa mai intru pe poarta Mircea Razvan Mircea Razvan Am o proprietate cabana de lemn mostenita de la parinti la Busteni, Zamora. Ultima casa la padure. Cu proiect in 1990 , ce contine cote de nivel plan 1/1000 si ... (vezi toată discuția)
Drum de acces la proprietate stolo123 stolo123 Buna ziua, Am urmatoarea problema: pentru acces de la drum pana la proprietatea mea, aflata la o diferenta de nivel de circa un metru de la drum, am ... (vezi toată discuția)