avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul nr.74/pct.3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul nr.74/pct.3

"In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator."

Conteaza daca este vorba despre demisie sau preaviz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 5 Mai 2010
Demisia se da cu preavizul prevazut de lege pentru postul ocupat. Deci daca v-ati dat demisia sunteti in preaviz pana cand se incheie rapurtul de munca prin trecerea termenului de preaviz.
Acea prevedere este valabila numai in cazul concedierilor pentru motive ce nu tin de persoana salariatului ...

In cazul demisiei (care poate fi si fara preaviz), pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Asadar, timpul de munca pe durata preavizului, in acest caz, este cel specificat in c.i.m. (norma intreaga sau timp partial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)
Explicati ore lucrate in preaviz victor sorin victor sorin Buna ziua Doresc sa stiu si eu reglementarile cu privire la nr de ore ce se presteaza in cazul preavizului in urmatoarele conditii ; - cu acordul partilor ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)