avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale.Executare silita sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale.Executare silita sau nu?

Buna ziua,
spuneti-mi si mie va rog,ce sa mai inteleg legat de...un credit de nevoi personale,fara giranti,fara ipoteca....angajatul bancii imi spune ca nu pot sa-mi ia nimic prin executare silita vreun bun mobil sau imobil,dar in forum vad raspunsurile la acest fel de intrebari,in care se spune ca banca sau firma de recuperare ,au acest drept...Raspundet-mi ,va rog...sa ma lamuresc si eu.Care este legislatia pe care ar trebui sa o cunosatem?
Va multumesc.
Bai frate terminati odata cu aberatia asta ilegala a firmelor de recuperare. Banca nu are dreptul legal de a transfera datele tale unei firme de recuparare daca in contract nu este stipulat acest lucru. Este cea mai mare ilegalitate. (datele cu caracter personal sunt protejate de lege si nu pot fi folosite dupa bunul plac al fiecaruia) Ce naiba de sfaturi dati aici? Inteleg ca tindeti sa tineti partea bancilor. Nu e prima data cand am observat ca faceti lucrul asta! Chiar faceti si reclama bancilor , am vazut reclama la BCR.Ori sunteti infiltrati aici , ori faceti parte din firme de recuperare , ori sunteti pur si simplu impotriva poporului roman jecmanit in propria tara de banci straine. Cum poti distruge o tara decat prin ingenunchierea poporului sau!
Rusine sa va fie pentru unele sfaturi!!!!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
DenisRif, utilizator
DenisRif a scris:

Bai frate terminati odata cu aberatia asta ilegala a firmelor de recuperare. Banca nu are dreptul legal de a transfera datele tale unei firme de recuparare daca in contract nu este stipulat acest lucru. Este cea mai mare ilegalitate. (datele cu caracter personal sunt protejate de lege si nu pot fi folosite dupa bunul plac al fiecaruia) Ce naiba de sfaturi dati aici? Inteleg ca tindeti sa tineti partea bancilor. Nu e prima data cand am observat ca faceti lucrul asta! Chiar faceti si reclama bancilor , am vazut reclama la BCR.Ori sunteti infiltrati aici , ori faceti parte din firme de recuperare , ori sunteti pur si simplu impotriva poporului roman jecmanit in propria tara de banci straine. Cum poti distruge o tara decat prin ingenunchierea poporului sau!
Rusine sa va fie pentru unele sfaturi!!!!

Da,iti dau dreptate.
Dar,la Conditii Generale de creditare-anexa la contract,la pct.10(in acest caz),este CESIUNEA,care spune asa:Banca poate cesiona uneui tert drepturile si obligatiile sale din prezentaul contract.
In CONTRACTUL DE CREDIT BANCAR,la pct.11(in acest caz),este stipulat asa:Prezentul contract poate fi modificat si/sau completat numai cu acordul ambelor parti,prin acte aditionale.
Adica,se intelege de aici,ca banca chiar daca cesioneaza acel credit restant,trebuie sa instiinteze macar,sau sa aduca intr-un fel la cunostinta imprumutantului,modificarile care au survenit .Cum este?
Probabil faceti referire la creditele mai noi . In contractele mai vechi nici vorba de asa ceva!
Nu stiu la cele noi deoarece nu am mai facut imprumuturi. Este posibil insa cred ca inainte de toate banca trebuie sa propuna toate variantele posibile de la a reesalona rate la a prelungi termenul si de-abia cand constata ca esti rau platnic cu intentie sa apeleze la tehnicile inventate de camatari , prin recuperare cu firmele respective!
;)DenisRif a scris:

Probabil faceti referire la creditele mai noi . In contractele mai vechi nici vorba de asa ceva!
Nu stiu la cele noi deoarece nu am mai facut imprumuturi. Este posibil insa cred ca inainte de toate banca trebuie sa propuna toate variantele posibile de la a reesalona rate la a prelungi termenul si de-abia cand constata ca esti rau platnic cu intentie sa apeleze la tehnicile inventate de camatari , prin recuperare cu firmele
respective!

Este un contract din nov.2007.Cand am cerut reesalonare,pe motiv ca am ramas fara nici un venit (0 lei/luna),problema cu angajatorul-imposibilitate de somaj,eu din cauza ca nu a platit darile la stat-in fine.Cei de la banaca au fost de acord cu reesalonarea,dar sa dau lunar 50 ron-comision risc si 30 euro/procesare dosar,ceea ce le-am spus ca nu este corect.De unde sa le dau,daca eu nu am nici un venit??!Tara lui papura -voda!!!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
ContSters124416, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca Ciupitu Ionel Ciupitu Ionel mau somat ca ma da in instanta ca nam platit bancile eu nu am nici o proprietate pe numele meu ce sar intampla cu mine? (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)