avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva???

buna ziua. cum se procedeza atunci cand se vrea inchiderea unei firme??? o firma cu 250 salariati se vrea sa fie inchisa de la 01.06. cum se procedeaza cu salariatii???cum li se incheie contractele de munca, cu ce art. din codul muncii???cate zile trebuie sa se stea in preaviz?? trebuie sa li se dea somaj??
cum se procedeaza?? va rog lamuriti-ma si pe mine...va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 5 Mai 2010
Trebie sa studiati procedura de concediere colectiva descrisa in Codul muncii art. 68-72.
Exista acolo niste termene care trebuie respectate.
În cazul concedierii colective angajatorul are obligaţia să iniţieze consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor şi să pună la dispoziţia acestora toate informaţiile relevante în legătură cu concedierea colectivă, în vederea formulării propunerilor din partea acestora.

Procedura concedierii colective
1. Angajatorul va întocmi un proiect de concediere colectivă care va cuprinde:
· numărul total de salariaţi ai angajatorului şi repartizarea pe categorii a acestora;
· motivele care determină concedierea;
· numărul şi categoriile de salariaţi care vor fi afectaţi de concediere;
· criteriile avute în vedere, potrivit legii şi/sau contractelor colective de muncă aplicabile, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere între salariaţii care ocupă posturi identice, de natura celor avute în vedere pentru desfiinţare;
· măsurile avute în vedere pentru limitarea numărului concedierilor;
· măsurile ce vor fi luate pentru atenuarea consecinţelor concedierii şi compensaţiile ce urmează să fie acordate salariaţilor supuşi concedierii, conform dispoziţiilor legale şi/sau contractului colectiv de muncă aplicabil;
· data, perioada, datele sau perioadele în care vor avea loc concedierile;
· termenul înăuntrul căruia sindicatul sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numărului salariaţilor concediaţi.

2. Proiectul de concediere colectivă va fi comunicat sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă, la aceeaşi dată.

3. În termen de 15 zile calendaristice de la comunicarea proiectului, sindicatul sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor pot face propuneri în vederea evitării ori diminuării numărului salariaţilor concediaţi.

4. În termen de 5 zile calendaristice de la primirea propunerilor angajatorul are obligaţia de a răspunde în scris şi motivat la acestea.

5. În termen de cel puţin 30 de zile calendaristice de la comunicarea proiectului de concediere colectivă, angajatorul emite deciziile de concediere. La solicitarea oricăreia dintre părţi inspectoratul teritorial de muncă poate dispune amânarea momentului emiterii deciziilor de concediere cu maximum 10 zile calendaristice, în cazul în care aspectele legate de concedierea colectivă nu pot fi soluţionare în 30 de zile calendaristice.

Decizia va fi emisă în scris, va fi motivată în fapt şi în drept, va cuprinde durata preavizului, termenul în care poate fi contestată şi instanţa de judecată la care se contestă, criteriile de stabilire a ordinii de prioritate între salariaţii care ocupă posturi identice, de natura celor avute în vedere pentru concedierea colectivă precum şi lista locurilor de muncă disponibile şi termenul de exprimare a opţiunii. Decizia produce efecte de la data comunicării salariatului.

Dacă în termen de 9 luni angajatorul reia activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, acesta are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediaţi o comunicare scrisă în acest sens şi de a-i angaja pe aceleaşi locuri de muncă, fără examen sau concurs ori perioadă de probă. În cazul în care în cel mult 10 zile lucrătoare,salariaţii notificaţi nu îşi manifestă expres consimţământul, sau refuză locul de muncă oferit, angajatorul poate face noi angajări pe locurile de muncă rămase vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model proiect concediere colectiva lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un model de proiect de concediere colectiva. Va multumesc mult (vezi toată discuția)
Disponibilizari Melinda2 Melinda2 Buna ziua, O firma care se confrunta cu foarte mari diciultati financiare vrea sa-si concedieze toti angajatii (ar pastra 1 persoana pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau somaj larro_06 larro_06 Buna ziua, Este prima data cand scriu pe acest forum , dar am o problema foarte urgenta la care nu-i gasesc raspuns. Lucrez la o firma care are ca domeniu ... (vezi toată discuția)