avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare incetare contract de munca

Intrebare: daca ultima zi lucrata este intr-o vineri,inseamna ca teoretic contractul inceteaza sambata..insa ce implicatii ar fi daca am face incetarea cu ziua de luni,astfel incat sa ii fie luate in calcul salariatului la vechime si cele 2 zile de weekend?Ideea e ca daca i-am incheia cartea cu ziua de sambata si el s-ar angaja luni in alta parte..ar avea intrerupere pe cartea de munca de 2 zile..gresesc sau nu?Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Ank27, utilizator
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 14:15, 5 Mai 2010
Din punctul meu de vedere cred ca inceteaza incepand cu prima zi lucratoare care urmeaza expirarii preavizului.
Totusi ziua de vineri a fost ultima zi in care salariatul s-a prezentat la servici, ziua de vineri este pontata in favoarea lui .... si atunci .... cum ar putea sa-i inceteze incepand cu vineri?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Conform Codului Muncii, Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz , deci, ziua de vineri.
Subscriu la celepostate anterior.
Acele 2 zile il influenteaza nesemnificativ pe angajat.
Contractul inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data stabilita de comun acord. Indiferent in ce zi cade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim Vioreld Vioreld Buna ziua. V-as ruga, daca ma puteti ajuta cu raspunsurile la 2 intrebari: 1. Un salariat doreste incetarea activitatii cu 16.04.2014 (miercuri). Aceasta zi ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua daca de exemplu ultima zi lucratoare de preaviz este vineri, incetarea se face cu sambata sau cu luni? eu stiam ca se poate face cu care se ... (vezi toată discuția)