avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neclaritati contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neclaritati contabilitate PFA

Buna ziua
Am cateva neclaritati privind contabilitatea unui PFA neplatitor de TVA impozitare in sistem real – activitate de consultanta si inginerie:
1. Daca am scos bani din contul PFA si i-am utilizat in scop personal ii trec in RJIP? Se considera ca find o cheltuiala ndeductibila?
2. Extrasul de cont PFA trebuie vizat de banca pentru a fi introdus in contabilitate?
3. Unde evidentiez (in ce registru sau acte) daca o suma este deductibila sau nedeductibila?
4. Pentru plata intretinerii apartamentului am hotarat ca PFA sa plateasca ¼ din suma. In RJIP trec doar cota parte sau toata valoarea chitantei emisa de asociatia de locatari?
5. Am achizitionat contoare de apa pentru apartament: unul fara factura si altul pe factura PFA. Pot sa deduc intreaga suma a celui de pe PFA?
6. Cheltuilile cu achizitia unei pilote pot fi deduse?
7. Am inteles ca pot introduce in contabilitate si bon fiscal stampilat. Intrebarea este daca valoarea totala a bonului sau daca doar valoarea decontata nu trebuie sa depasasca 100 lei?
8. La ce categori de cheltuieli (deductibil sau nu) se pot trece taxe postale, taxe de timbru, taxe de administrare cont? Dar medicamente de uz personal?
9. O chitanta sau factura anulata trebuie trecuet undeva in vreun registru sau act?
10. In registrul de inventar trec tot ce am achizitionat : facturier, registre, monitor, lanterna, becuri, produse de curatenie, hartie, produse de constructie si amenajari interioare, cafea, suc? Sau doar ce depaseste o anumita valoare?
11. In afara de RJIP, Reg. d inventar si cel de control mai trebui vreun registru? Ca in RJIP am vazut ca se trec doar chitanta nr , nu si de cine este eliberata.
12. Pentru incheierea contabila a anului 2009 ce acte trebui e sa intocmesc: deviz, decont..? Sau sunt suficiente inscrierile din RJIP?
13. In RJIP la sfarsitul fiecarei pagini este o rubrica “de reportat”. Ce scriu acolo?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:04, 5 Mai 2010
studiati va rog acest portal va va lamuri pe deplin..
succes!
pfacontabilitate.ro
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)
Registre pfa-contabilitate partida simpla DraglaGabriel DraglaGabriel Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta Am un pfa Activitate principala 3213- fabricarea imitatiilor de bijuterii si nu cred ca complectez registrele cum ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum este corect sa tin contabilitatea primara pentru intreprindere individuala ca sa nu dau motiv ... (vezi toată discuția)